Έτοιμοι δηλώνουν οι αγρότες για το αυριανό μπλόκο στις Καστανιές

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 29 Ιανουαρίου, 2019 11:08

Έτοιμοι δηλώνουν οι αγρότες για το αυριανό μπλόκο στις Καστανιές

Ηδη οι ξεκίνησαν οι πρώτες κινητοποιήσεις σε Κυπρίνο και Ορεστιάδα

Την ετοιμότητα τους να στήσουν το αυριανό μπλόκο δηλώνουν οι αγρότες του Έβρου μέσω του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων “η Ενότητα” Γιάννη Μαργαριτίδη, ο οποίος απηύθυνε ένα τελευταίο κάλεσμα στους αγρότες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν τόσο στα συνολικά αγροτικά προβλήματα όπως το ασφαλιστικό ,το φορολογικό και την αύξηση του κόστους παραγωγής όσο και στα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλαδος της περιοχής όπως το πράσινο σκουλήκι που κατέστρεψε την βαμβακοπαραγωγή , την ξηρασία που χτύπησε τα σιτηρά αλλά και το κλείσιμο του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας.

Ο κ. Μαργαριτίδης σημείωσε πως ήδη οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει με τη συγκέντρωση των πρώτων τρακτέρ στον Κυπρίνο ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σε όλα τα χωριά και μένει πλέον να συγκεντρωθούν αύριο στις 12:00 στον κόμβο των Καστανεών τονίζοντας ότι παρά την κακή ψυχολογία οι αγρότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς την αντίδραση τους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και ότι έχουν μέχρι σήμερα κερδίσει έχει επιτευχθεί από τους αγώνες.

Χαιρετισμός της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων:

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που με τα τρακτέρ τους έστησαν μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας, κλιμακώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων μας. Μέχρι τώρα μπλόκα έχουν στηθεί σε: Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Μαγνησία (κόμβος Αερινού), Φθιώτιδα (κόμβος Πελασγίας), Βέροια (κόμβος Κουλούρας), Νάουσα (διασταύρωση Νάουσας), Πέλλα (διασταύρωση Γυψοχωρίου), Σέρρες (στροφή Σιδηροκάστρου), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου), Αχαΐα( Ερύμανθος) Ηλεία (κόμβος Αγίου Γεωργίου), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Ηράκλειο Κρήτης (κόμβος Αστερουσίων), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ρέθυμνο (Μάντρες). Τις επόμενες μέρες μπλόκα θα στηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγουν στα μπλόκα, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα. Ν’ αγωνιστούμε, πιο μαζικά και πιο δυνατά, ενάντια στις επιπτώσεις σε βάρος μας από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτές οι πολιτικές υπηρετούν και στηρίζουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου μας: Τους εμποροβιομήχανους που, για ν’ αυξήσουν τα κέρδη τους, κατεβάζουν στα τάρταρα τις τιμές παραγωγού σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Τα μονοπώλια που, κερδοσκοπώντας ασύστολα, ανεβάζουν στα ουράνια τις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον δίκαιο αγώνα μας. Εχουμε ίδιο αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική και τους κάθε λογής υπηρέτες της, έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα. Τίποτα δεν μας χωρίζει, όλα μας ενώνουν. Η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας.

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 29 Ιανουαρίου, 2019 11:08

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV