Εθελοντική Δενδροφύτευση στον οικισμό Ελληνοχωρίου

Συντάκτης Νewsroom 27 Μαρτίου, 2019 14:11

Εθελοντική Δενδροφύτευση στον οικισμό Ελληνοχωρίου

Μια όμορφη πρωτοβουλία και συνεργασία μεταξύ του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού τμήματος Διδυμοτείχου, του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Διδυμοτείχου “Ευγένιος Ευγενίδης” και των κατοίκων της κοινότητας του Ελληνοχωρίου συνετέλεσαν για να γίνει πράξη ο καλλωπισμός του οικισμού του Ελληνοχωρίου.

Οι κάτοικοι της κοινότητας του Ελληνοχωρίου θέλησαν να κάνουν δεντροφύτευση, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου “Ευγένιος Ευγενίδης” πρόσφερε τα δέντρα και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Διδυμοτείχου συνέβαλαν!

Την Κυριακή 24 Μαρτίου λοιπόν πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση αλλά και εργασίες καθαρισμού σε κοινόχρηστους χώρους στον οικισμό του Ελληνοχωρίου με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού που συνέβαλλαν εθελοντικά στη συγκεκριμένη δράση. Φυτεύτηκαν κατά κύριο λόγο Σφενδάμια τα οποία και παραχωρήθηκαν από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου “Ευγένιος Ευγενίδης”.

Το σχολείο μας θέλει να ενισχύει δράσεις όπως η δεντροφύτευση που αποτελούν περιβαλλοντικές κινήσεις με σημαντικά οφέλη για τον άνθρωπο, για τον τόπο, για τον πλανήτη!” έγραψε στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου. “Γι ’ αυτό, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ελληνοχωρίου κο Τσιλίκα Σίμο, προσφέραμε στην κοινότητα δέντρα Σφενδάμου“.

Ο Ερυθρός Σταυρός του τμήματος Διδυμοτείχου και οι Σαμαρείτες ήταν κοντά μας για μια ακόμη φορά δείχνοντας το κοινωνικό τούς πρόσωπο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες” ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνοχωρίου Σίμος Τσιλίκας.
O Σφένδαμος (Acer pseudoplatanus), το δένδρο της σημαίας του Καναδά, είναι είδος πλατάνου με γρήγορη ανάπτυξη και παχιά σκιά. Το Σφενδάμι αναπτύσσεται σε παραφυάδες, τις οποίες μαζεύουν οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος και τοποθετούν σε γλάστρες. Τις περιποιούνται μέχρι να ριζώσουν καλά κι έπειτα τις μεταφυτεύουν στην οριστική τους θέση, η οποία για φέτος είναι το Ελληνοχώρι! Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στη δράση!” καταλήγει στην δική του ανακοίνωση το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου.

Συντάκτης Νewsroom 27 Μαρτίου, 2019 14:11

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV