Έρχεται ο 4ος Παραποτάμιος Δρόμος «Χριστόδουλος Ρυζιώτης» στις όχθες του ποταμού Άρδα

Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουλίου, 2019 11:46

Έρχεται ο 4ος Παραποτάμιος Δρόμος «Χριστόδουλος Ρυζιώτης» στις όχθες του ποταμού Άρδα

Ο Δήμος Ορεστιάδας θα διοργανώσει στις 27-7-2019 τον 4ο Παραποτάμιο δρόμο στις όχθες του ποταμού  Άρδα για τέταρτη συνεχή χρονιά, αφιερωμένο στον πρωτεργάτη της συγκεκριμένης διοργάνωσης Χριστόδουλο Ρυζιώτη, με στόχο να τιμήσει τη μνήμη του αλλά και να καθιερωθεί ως ένα κοινωνικό και αθλητικό γεγονός.

Ο δρόμος τα τρία προηγούμενα έτη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περίπου 200 δρομείς από όλη την Ελλάδα και στις δύο διαδρομές. Και τη φετινή χρονιά ο δρόμος θα είναι εμπλουτισμένος με δύο διαδρομές των 10 και 3 χλμ. και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, δίπλα στον ποταμό Άρδα, παρουσία κριτών εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ, μια και είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

Σκοπός του αγώνα είναι
α) η ευαισθητοποίηση, αθλητών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προαγωγή της υγείας, υιοθετώντας την άσκηση ως τρόπο ζωής και συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους να ζήσουν  την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας  ενεργό δράση για την προστασία του,
β) η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους και του αθλητικού ιδεώδους,
γ) η παροχή ευκαιριών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την παράρδια περιοχή, του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της φιλοξενίας  και της ξεχωριστής παράδοσης και
δ) η τουριστική προβολή της περιοχής.

Μάλιστα ο φετινός παραποτάμιος δρόμος θα έχει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους τρεις. Η φετινή αθλητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27/7/2019 εις μνήμη του Χριστόδουλου Ρυζιώτη κατόπιν αιτήματος τοπικών δρομέων και αποτελεί θεσμό για τους συμμετέχοντες δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 

Με μεγάλη χαρά για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε τον Παραποτάμιο δρόμο Άρδα, τον οποίο φέτος αφιερώνουμε στο φίλο και πρωτεργάτη της συγκεκριμένης διοργάνωσης, Χριστόδουλο Ρυζιώτη, τιμώντας τη μνήμη του.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος υποδεχόμαστε δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από τις γειτονικές χώρες, οι οποίοι με την παρουσία τους συμβάλλουν στο να εξελιχθεί σε ένα γεγονός με ευρύτερη ακτινοβολία και να προβληθεί η παραποτάμια περιοχή του Άρδα ως τουριστικός και αθλητικός προορισμός.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, κρίνεται αναγκαίο συλλογικά να δίνουμε έμφαση και να προωθούμε τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους, όπως ο αθλητισμός. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και ερεθίσματα, ώστε η ενασχόληση με αυτόν να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής όλων μας και κυρίως των νέων ανθρώπων, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και καλλιεργώντας τους θεμελιώδεις αξίες όπως η ηθική ακεραιότητα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Καλώ, λοιπόν, όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος αυτού του αθλητικού γεγονότος, είτε ως θεατές, θαυμάζοντας και χειροκροτώντας την προσπάθεια των δρομέων είτε ως συμμετέχοντες τρέχοντας μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή.

Καλή επιτυχία σε όλους!


Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουλίου, 2019 11:46

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV