“Επτά Ζωές” σε Διδυμότειχο και Σουφλί από τον Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Ιουνίου, 2022 09:15

“Επτά Ζωές” σε Διδυμότειχο και Σουφλί από τον Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου

Ο Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με γενικό τίτλο “Επτά Ζωές” σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη: μία επιλογή από αληθινές ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων που σημαδεύτηκαν από τα γεγονότα της μεταπολεμικής Ελλάδας έως τα νεότερα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Επτά ιστορίες… Επτά Ζωές… Επτά αφηγηματικοί διάλογοι ανθρώπων, όπως καταγράφηκαν από την Έλλη Παπαδημητρίου στο πολύτομο έργο της Κοινός Λόγος, έχοντας ως κοινό σημείο τον πόνο και την απώλεια. Η κτηνωδία του πολέμου, η φρίκη του εμφυλίου, των βασανιστηρίων, της φυλακής και του διωγμού είναι ο «κοινός λόγος» που ενώνει τις Ζωές τους. Με όπλο τη μνήμη, ο ΘΕΑ|ΣΥ| δίνει το παρόν με ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, με σεβασμό στο χτες, στο σήμερα και στην επόμενη γενιά.


Όποιος ξέχνα την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει”…

  • Θα δοθούν δύο παραστάσεις, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου στις 9 το βράδυ.
  • Επιπλέον, θα δοθεί μια ακόμη παράσταση την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 9:15΄, στον εμβληματικό και ατμοσφαιρικό χώρο του βιομηχανικού συγκροτήματος Τζίβρε στο Σουφλί.

Για τις παραστάσεις στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο το ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Δέσποινα Μιχαηλίδη:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Ιουνίου, 2022 09:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV