ΕΠΟ: Τέλος τα Ερασιτεχνικά λόγω Covid 19! Δείτε τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Έβρου

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 30 Απριλίου, 2020 11:31

ΕΠΟ: Τέλος τα Ερασιτεχνικά λόγω Covid 19! Δείτε τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Έβρου

Οριστικό τέλος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε όλη την χώρα αποφάσισε χθες το βράδυ η ΕΠΟ. Επικυρώνονται οι βαθμολογίες με τους πρωτοπόρους να κατακτάν το πρωτάθλημα, με κλήρωση θα βγουν οι νικητές των Κυπέλλων!

Όλα τα Eρασιτεχνικά πρωταθλήματα και Kύπελλα που διοργανώνονται από την ΕΠΟ και τις ΕΠΣ τερματίζονται λόγω Covid 19 και οι βαθμολογίες επικυρώνονται ως έχουν, σε περίπτωση ισοβαθμιών ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ. Στην ΕΠΣ Έβρου πρωταθλήτρια Α΄Κατηγορίας αναδεικνύεται η Α.Ε.Διδυμοτείχου η οποία παίρνει και το εισιτήριο ανόδου στην Γ’ Εθνική (για το μέλλον της Γ΄Εθνικής θα ληφθούν τελικές αποφάσεις σε νέα σύσκεψη που θα γίνει). Στην Β΄Κατηγορία πρωταθλητής στο Νότιο όμιλο αναδεικνύεται ο Ατρόμητος Άβαντα και στον Βόρειο ο Ατρόμητος Ασπρονερίου!


Αναλυτικά η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ:

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.

Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.

Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων


Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 30 Απριλίου, 2020 11:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV