Εκτεταμένη επιχείρηση Αστυνομίας και υπηρεσιών και συλλήψεις στο Πανόραμα Διδυμοτείχου μετά τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Ιουλίου, 2025 12:52

Εκτεταμένη επιχείρηση Αστυνομίας και υπηρεσιών και συλλήψεις στο Πανόραμα Διδυμοτείχου μετά τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουλίου μεγάλη επιχείρηση στο Πανόραμα Διδυμοτείχου, με τη συμμετοχή δημοσίων υπηρεσιών και της Αστυνομίας, με στόχο τον εντοπισμό παραβατικών δραστηριοτήτων που ενδεχομένως συνδέονται με τις επανειλημμένες πυρκαγιές στην περιοχή.

Όπως εξήγησε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο ίδιος μετά τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές σχεδόν καθημερινά στην περιοχή του Πανοράματος -εννιά συνολικά περιστατικά φωτιάς- κινητοποίησε όλες τις υπηρεσίες με σκοπό να ελέγξουν όλο τον οικισμό μήπως εντοπιστεί οτιδήποτε παράνομο που να ξεδιπλώνει το κουβάρι και να δείχνει υπαίτιους για τις συνεχόμενες πυρκαγιές.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάποιοι φαίνεται πως το έχουν δει παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν υπηρεσίες όπως η ΔΕΥΑΔ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Πρόνοια, η Πολεοδομία και η Αστυνομία, με εντολή να ελέγξουν εξονυχιστικά τον οικισμό. Σκοπός είναι να εντοπιστούν πιθανά ευρήματα ή παρανομίες που θα μπορούσαν να συνδέονται με την εκδήλωση των πυρκαγιών. Ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως σε κάποιες περιπτώσεις η φωτιά τοποθετήθηκε από ανήλικους. «Τα παιδιά μπορεί να το βλέπουν ως παιχνίδι, αλλά υπάρχουν γονείς που γνωρίζουν και το επιτρέπουν», σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για σκοπιμότητα πίσω από τις πράξεις αυτές.


Ο ίδιος επισήμανε πως η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για κατοίκους όσο και για τις γύρω αγροτικές εκτάσεις ενώ ήδη έχουν σημειωθεί ζημιές. Ο Δήμος, όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηγιάννογλου, έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες τα προηγούμενα χρόνια, όπως διακοπές υδροδότησης και επιβολή προστίμων από την Πολεοδομία, ενώ και η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει συλλήψεις και αυτόφωρες διαδικασίες. Ωστόσο, όπως τόνισε, το νομικό πλαίσιο παραμένει αδύναμο στην αντιμετώπιση της υποτροπής: «Πρέπει να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες».

Μέχρι και αυτήν την ώρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις για ρευματοκλοπές και υδατοκλοπές. Επιπρόσθετα νεότερες πληροφορίες του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ έκαναν λόγο και για συλλήψεις τριών ανηλίκων για πιθανούς εμπρησμούς στα τελευταία περιστατικά πυρκαγιών.

Η επιχείρηση αναμένεται να επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες, με τις αρχές αποφασισμένες να εντοπίσουν τους υπαίτιους και να προστατεύσουν την περιοχή από νέους εμπρησμούς: «Από δω και
πέρα θα γίνεται συντονισμένα σε σύντομα χρονικά διαστήματα έλεγχος μέχρι κάποια στιγμή σιγά-σιγά να εντοπίσουμε αυτούς οι οποίους τους οποίους δημιουργούν πρόβλημα
».

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη διαρκών ελέγχων και καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των φορέων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και η αποτροπή νέων περιστατικών.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Ιουλίου, 2025 12:52

Ράδιο Έβρος TV