Τένις: Σημαντικές επιτυχίες στην Ορεστιάδα φέρνουν νεαροί αθλητές

Συντάκτης Νewsroom 8 Φεβρουαρίου, 2024 09:43

Τένις: Σημαντικές επιτυχίες στην Ορεστιάδα  φέρνουν  νεαροί αθλητές

Για πρώτη φορα στην ακριτική Ορεστιάδα δύο αθλητές του Ομίλου Αντισφαίριης Ορεστιάδας διακρίνονται με σημαντικές επιτυχίες σε επίσημες διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Α, αλλά και σε ευρωπαικά τουρνουά, πρόκειται για δύο αθλητές υπόδειγμα με εξαιρετικό χαρακτήρα εντός και εκτός γηπέδων τον Βαμβακά Παναγιώτη που φοιτά στο Γυμνάσιο Ν.Βύσσας και τον Χαρνίδη Παναγιώτη που φοιτά στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας.

Και οι δύο ξεκίνησαν να ασχολούνται με το tennis στον Ομιλο Αντισφαίρισης Ορεστιάδας απο τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, στην αρχη ως αθλητική δρασηριότητα και στην συνέχεια οι προπονητές εστίασαν στο ταλέντο τους και τους επέλέξαν για να τους εντάξουν στο αγωνιστικο τμήμα όπου πλέον τα γήπεδα αντισφαίρισης έχουν γίνει το δεύτερο τους σπίτι.


Το ταλέντο στο tennis μπορεί να έχει διάφορες μορφές και ανεξάρτητες μεταξύ τους, στις μικρές ηλικίες είναι η ταχύτητα, η αντοχή, αλλά και ψυχολογικά στοιχεία, όπως η νοητική δύναμη και αντίληψη. Κάποιες φορές μπορεί αυτά να είναι προφανή, κάποιες άλλες μπορεί να είναι κρυμμένα και να αναδεικνύονται μετά από ένα διάστημα υπομονής και προπόνησης.

Οι δύο προπονήτές του συλλόγου Ρουσσοπούλου Θεανώ και Σπύρος Λυμπερίδης δουλεύουν καθημερινά με αυτά τα παιδιά, συμβάλλουν στην εξέλιξη τους, αναδείκνύουν τις κρυμμένες ικανότητες τους και τους εκπαιδεύουν να τις αξιοποιούν την στιγμή που πρέπει όταν βρίσκονται σε έναν αγώνα.

Απο φέτος αγωνίζονται στην κατηγορία Αγόρια 14 ετών και διαπρέπουν στις διοργανώσεις που παίρνουν μέρος, να τονίσουμε πως οι νίκες δεν έρχονται χωρίς ήττες, απο τις ήττες μαθαίνουν γίνονται καλύτεροι διορθώνουν τα λάθη τους και εξελίσσονται.

Άξιοι συγχαρητηρίων όμως είναι οι γονείς που παρά τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας, στηρίζουν τα παιδιά τους με κάθε μέσο

Πολλά μπράβο και στους δύο αθλητές για τις συμμετοχές τους στις διοργανώσεις που δίνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό και συνεχίζουν την προσπάθεια τους με τον ίδιο ζήλο, ήθος και αφοσίωση.


Συντάκτης Νewsroom 8 Φεβρουαρίου, 2024 09:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV