Επιστολή Μαυρίδη στον πρόεδρο της ΕΒΖ για τη λειτουργία του εργοστασίου

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 2 Απριλίου, 2019 17:49

Επιστολή Μαυρίδη στον πρόεδρο της ΕΒΖ για τη λειτουργία του εργοστασίου

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες τα δημοσιεύματα αλλά και οι αναφορές δια στόματος αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα που αφορούν στην έναρξη της φετινής καμπάνιας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως πολύ σύντομα ξεκινάει η σπορά και η φετινή καλλιεργητική περίοδος τεύτλων και επίσης η λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) σε Πλατύ και Ορεστιάδα. Μάλιστα πρόσφατο δημοσίευμα ανέφερε και την συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και της διοίκησης της ΕΒΖ την Κυριακή 31 Μαρτίου μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή, Λούκας Φέκερ και μερίδας παραγωγών κατά την οποία δόθηκε το σήμα για την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου τεύτλων και τη λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) σε Πλατύ Ημαθίας και Ορεστιάδα Έβρου.

Αυτά τα δημοσιεύματα προκάλεσαν και την αντίδραση του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ε.Β.Ζ. Νίκο Παπαϊωάννου ζητώντας ενημέρωση για το θέμα:

Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε,

Ενημερωνόμαστε τις τελευταἰες µέρες µέσω δημοσιευμάτων αλλά και δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Οικονοµἰας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα, εκπροσώπων τευτλοκαλλιεργητὠν, του πιθανού στρατηγικού επενδυτή και ἀλλων, για τις εξελίξεις που αφορούν στη λειτουργἰα τής Ε.Β.Ζ.
Θα σας παρακαλούσα θερμά, γνωρίζοντας ο ἰδιος προσωπικά το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για το μέλλον της εταιρίας αλλά και τη διάσωση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα, να µας ενημερώσετε:
1)Υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής οφειλών της εταιρίας προς τευτλοκαλλιεργητές και εργαζομένους;
2)Ποιός είναι ο στὀχος ὁσον αφορά στα στρέμματα που πρέπει να καλλιεργηθούν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, ὡστε να λειτουργήσει το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα;
2) Αν επιτευχθεἰ ο στὀχος, µε ποιους εργαζόµενους θα λειτουργήσει;
4) Θα προχωρήσει το θέµα µετάταξης των εργαζομένων;
Ελπίζοντας σε άμεση απἀντηση σας, εἰμαστε όπως πάντα στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 2 Απριλίου, 2019 17:49

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV