Επιστολή αστυνομικών σε Γαβρόγλου για το Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 11, 2019 13:50

Επιστολή αστυνομικών σε Γαβρόγλου για το Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Θέση για το θέμα της αλλαγής έδρας του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, θέμα που συζητείται εντόνως με πολλές αντιδράσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, παίρνει η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Στην σχετική επιστολή της Ένωσης προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αναφέρεται και το θέμα που είχε δημιουργηθεί πριν λίγα χρόνια με το κλείσιμο της έτερης σχολής του Διδυμοτείχου, το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, αλλά τελικά, όπως αναφέρουν “πρυτάνευσε η λογική( δεν ξέρουμε για πόσο) ενώ σήμερα επιχειρείται το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου το οποίο πέρα από τις θέσεις εργασίας που παρέχει  συμβάλει στην τόνωση της  τοπικής οικονομίας και δίνει σημάδια ζωής σε ένα τόπο εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία.

Το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής θα είναι αρχή του τέλους της περιοχής του Βορείου Έβρου, το οποίο θα έχει τεράστιες εθνικές προεκτάσεις” καταλήγει η επιστολή ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής.

Ολόκληρη η επιστολή:

Θέμα: «Αλλαγή έδρας λειτουργείας του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα συναντήσεις-συσκέψεις στο χώρο της παιδείας με κύριο αντικείμενο συζητήσεων-διαβουλεύσεων, την αναδιάρθρωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με την διάλυση της υπάρχουσας δομής του και την δημιουργία ενός νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, όπου θα εντάσσονται και τα Τ.Ε.Ι της Βορείου Ελλάδος με παράλληλη αναβάθμισή τους σε Α.Ε.Ι . Στο πόρισμα που κατατέθηκε από την αρμόδια επιτροπή, αναφορικά με το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι, το Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου θα ενταχθεί ως παράρτημα της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης με μεταφορά της έδρας στην Αλεξανδρούπολη.

Καθήκον  της πολιτείας είναι αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα η οποία διασφαλίζεται με τη βελτίωση των συνθηκών της εκπαίδευσης  και τα παρεχόμενα μέσα λαμβάνοντας υπ’ όψιν πάντοτε την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος το οποίο  όμως είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και παραμέτρων, όχι μόνο οικονομικών.

κ. Υπουργέ

Η περιοχή του Βορείου Έβρου σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία συρρικνώνεται πληθυσμιακά αφού οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή καθώς βλέπουν πώς δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο τους. Πριν λίγα χρόνια επιχειρήθηκε το κλείσιμο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου αλλά τελικά πρυτάνευσε η λογική( δεν ξέρουμε για πόσο) ενώ σήμερα επιχειρείται το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου το οποίο πέρα από τις θέσεις εργασίας που παρέχει  συμβάλει στην τόνωση της  τοπικής οικονομίας και δίνει σημάδια ζωής σε ένα τόπο εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία.

κ. Υπουργέ

Το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής θα είναι αρχή του τέλους της περιοχής του Βορείου Έβρου, το οποίο θα έχει τεράστιες εθνικές προεκτάσεις.

Μην υποβαθμίζεται άλλο τον τόπο μας!

Ανοίξτε νέα σχολεία!

Δώστε ζωή στο Βόρειο Έβρο!


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 11, 2019 13:50

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter