Επίσκεψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom Μάιος 7, 2019 07:08

Επίσκεψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στον Έβρο

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, επισκέφθηκαν, χθες Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου, όπου έφθασαν με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετώντας παράλληλα στην συνοριακή γραμμή του Έβρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην περιοχή του Έβρου, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξιάρχου Πασχάλη Συριτούδη, του Διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Καρτάλη και Διοικητών Υπηρεσιών παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σε σχέση με τα σύνορα της χώρας και κατ’ επέκταση της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αναλύθηκαν θέματα υπηρεσιακού και ευρύτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες και αποτιμήθηκαν οι υπηρεσιακές δράσεις και τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης.

Η Υπουργός και ο Αρχηγός  της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς για τα θέματα που τέθηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης και περαιτέρω να δώσουν εντολές και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη ανταπόκριση και διαχείριση τους.

Έμφαση δόθηκε στο Σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., για το οποίο η αξιολόγηση των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας και των τοπικών Υπηρεσιών υπήρξε ιδιαίτερα θετική, ενώ συμπερασματικά τονίστηκε ότι η εφαρμογή του Σχεδίου έχει αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών Υπηρεσιών στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Σημειώνεται ότι η συνολική αποτίμηση του Σχεδίου Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο.

Όσον άφορα στα θέματα που σχετίζονται με τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές,  από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τέθηκε προς συζήτηση και επεξεργασία – υπό μορφή διαβούλευσης – πρόταση για ίδρυση Διεύθυνσης Συνοριακής Φύλαξης Έβρου.

Η πρόταση έτυχε καθολικής αποδοχής από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη, καθώς, ως κοινή διαπίστωση, προκρίθηκε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στη κατεύθυνση της πληρέστερης διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά στην ασφάλεια των συνόρων και τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Επισήμανε, τέλος, το σοβαρό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία με επαγγελματισμό και ευαισθησία ανταποκρίνεται στο σύνθετο έργο της.

Τέλος η Υπουργός και ο Αρχηγός  της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκαν με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Φορέων και συγκεκριμένα της Ένωσης Αξιωματικών, Ομοσπονδιών – Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης.


Συντάκτης Νewsroom Μάιος 7, 2019 07:08

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter