Επίσκεψη του Δημάρχου Ορεστιάδας και του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 5, 2017 09:57

Επίσκεψη του Δημάρχου Ορεστιάδας και του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν στο Φανάρι στις 3 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης.

Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ, στην εκπομπή της Σούλας Καπετανίδου, για την επίσκεψη αυτή στην Κωνσταντινούπολη και στον Πατριάρχη. Λόγω της ανακήρυξης του 2017 ως “Έτος Στέφανου Καραθεοδωρή” με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατό του, ο Δήμος Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και με τη συμβολή του Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνού, προγραμματίζει για αυτή την χρονιά μια σειρά εκδηλώσεων στην Ν. Βύσσα, στην Ορεστιάδα αλλά και στην Κωνσταντινούπολη. Το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε στον Πατριάρχη και, όπως σημείωσε ο κ. Μαυρίδης, ο Πατριάρχης  αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και θα βρεθεί στην Ορεστιάδα το Σεπτέμβριο για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Τον Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίος Αστεριάδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Πορτοκαλίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Κυπρίνου ενώ τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Μαυρίδη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Ορμανλίδης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 5, 2017 09:57

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter