Επισκέψεις της Τ. Ε. Έβρου του ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Β. Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Απριλίου, 2024 13:16
Swiss Approval

Επισκέψεις της Τ. Ε. Έβρου του ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Β. Έβρου

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ επισκέφθηκε τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Δικαίων και το Δασαρχείο Διδυμοτείχου και ενημέρωσε τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους για την παρέμβαση στη Βουλή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για τη νέα αντιπυρική περίοδο για να μην ξαναζήσουμε άλλο ένα εφιαλτικό καλοκαίρι και ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής αλλά και το Δασαρχείο Διδυμοτείχου.

Πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

1. Να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρικού σχεδιασμού και της πυροπροστασίας.


2. Το πλαίσιο του φετινού σχεδιασμού της αντιπυρικής περιόδου, ώστε οι εργαζόμενοι όπως και τα φυσικά οικοσυστήματα να μην ξαναβρεθούν αντιμέτωπα με νέες τραγωδίες όπως αυτές των προηγούμενων καταστροφών.

3. Την έγκαιρη και αναγκαία χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασίας των δασών σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας αντιπυρικής περιόδου.

5. Την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό ώστε μεταξύ άλλων να επαρκεί για την εφαρμογή της πρόβλεψης του “νέου δόγματος” για την τριμελή επάνδρωση στα δασικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος χωρίς να εξουθενώνεται περαιτέρω το υφιστάμενο προσωπικό.

7. Τη μονιμοποίηση όλων των πενταετών, επταετών και εποχικών πυροσβεστών. Θα καταργήσει η Κυβέρνηση με νόμο την εποχικότητα, ώστε από εδώ και πέρα να γίνονται προσλήψεις μόνο σε μόνιμες θέσεις με πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα;

8. Την κατάργηση από την Κυβέρνηση της αδιανόητης υπερεργασίας των πυροσβεστών με το πρόσχημα των «έκτακτων αναγκών» και τη διαρκή επίκληση μερικών και γενικών επιφυλακών για προληπτικούς λόγους.

9. Ένα σύγχρονο μισθολόγιο, που θα λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής. Επίσης πενθήμερη βδομάδα εργασίας με πλήρη αποζημίωση των υπερωριών, των νυχτερινών, των εξαιρέσιμων και αργιών, όπως προβλέπεται για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.

10. Την χορήγηση όλων των συσσωρευμένων οφειλόμενων ρεπό στους πυροσβέστες.

11. Την ενίσχυση από την Κυβέρνηση των αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών των τεχνικών μέσων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα πλωτά μέσα για τους λιμενικούς πυροσβεστικούς σταθμούς.

12. Να περάσουν στη δημόσια ιδιοκτησία, με όποιον πρόσφορο τρόπο, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, άλλες εταιρίες ή την Εκκλησία.

13. Να ενισχυθεί και να ανανεωθεί ο κρατικός εναέριος στόλος αεροπυρόσβεσης και διάσωσης, παίρνοντας υπόψη την αποτελεσματικότητα της χρήσης του ως μέσου, καθώς και τις ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες της χώρας μας.

14. Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις, στο πλαίσιο της συνολικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών-ημιορεινών περιοχών.

15. Γενικότερα τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για:

– Να σταματήσουν να διώκονται οι πυροσβέστες που καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται για προβλήματα και ελλείψεις στην υπηρεσία τους.

– Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πλήρη αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, σε αποχαρακτηρισμό του από Σώμα Ασφάλειας και μετατροπή του σε πολιτική διοικητική υπηρεσία στη βάση της εξυπηρέτησης της κοινωνικής αποστολής, με αρμοδιότητες την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των διασώσεων και την πρόληψη και πυροπροστασία.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Απριλίου, 2024 13:16
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV