Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η καταβολή του

Συντάκτης Νewsroom 27 Νοεμβρίου, 2019 11:23

Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η καταβολή του

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Εβδομάδα πληρωμών είναι αυτή που διανύουμε, καθώς ο ΟΠΕΚΑ προχωρά σε πληρωμές των δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 28.000.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Στέγασης μηνός Νοεμβρίου 2019.

Το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Νοεμβρίου 2019, θα καταβληθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, σε όσους και όσες υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Οκτωβρίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Το ποσό του Επιδόματος Στέγασης
Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ τον μήνα

– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ τον μήνα.

– Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος.

– Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

– Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (epidomastegasis.gr) παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.


Συντάκτης Νewsroom 27 Νοεμβρίου, 2019 11:23

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV