ΕΚΤΑΚΤΟ: Έπεσε αεροπλάνο κοντά στην Καβάλα πριν λίγο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 16 Ιουλίου, 2022 23:59

ΕΚΤΑΚΤΟ:  Έπεσε αεροπλάνο κοντά στην Καβάλα πριν λίγο

Πτώση αεροσκάφους ανατολικά της Νικήσιανης Καβάλας αναφέρουν πληροφορίες αυτή την ώρα με την επιχείρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως μετέδωσε πριν λίγο η ΕΡΤ, κοντά στο χωριό Παλαιοχώρι του δήμου Παγγαίου, εντοπίστηκε τυλιγμένο σε τεράστιες φλόγες το ουκρανικής εταιρείας αεροσκάφος Antonov. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θηριώδες μεταγωγικό κατέπεσε σε χωράφι με καλαμπόκια εν μέσω εκρήξεων και σαν από θαύμα δεν κινδύνευσαν άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιτσαράκο, το αεροσκάφος συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας πηγαίνοντας από τη Σερβία προς την Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να προσγειωθεί στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε την αναγκαστική προσγείωση.

Η πτώση του αεροπλάνου έγινε στις 22:50 στον κάμπο ανατολικά της Νικήσιανης και μάλλον προσέκρουσε
πέφτοντας σε πυλώνα/ηλεκτρικά καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη, μεγάλη λάμψη κι αμέσως μετά γενικό blackout σε Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιο Χριστόφορο και Παλαιοχώρι τουλάχιστον.

Όπως αναφέρουν κάτοικοί τις περιοχής: «Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ακούγαμε στη Νικήσιανη βόμβο αεροπλάνου περίεργα χαμηλά, πάνω από τα κεφάλια μας, για ν’ ακολουθήσει αμέσως μετά η γενική διακοπή ρεύματος».

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.

Η μοιραία διαδρομή:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 16 Ιουλίου, 2022 23:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV