«Επαρχίες στο Βορρά»: Έκθεση Φωτογραφίας και Φωτογραφικό εργαστήρι της ομάδας THE PROVINCES στο Σουφλί

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Οκτωβρίου, 2023 14:52

«Επαρχίες στο Βορρά»: Έκθεση Φωτογραφίας και Φωτογραφικό εργαστήρι της ομάδας THE PROVINCES στο Σουφλί

Με πολύ χαρά τo Φεστιβάλ Γνάφαλα σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο τελευταίο μέρος των επιτυχημένων εκδηλώσεων για το 2023:

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου εγκαινιάζουμε την φωτογραφική έκθεση «Επαρχίες- στο Βορρά» (The Provinces @North). Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι από την βόρεια Ελλάδα , Σώτη Τυρολόγου, Θεοδόσης Γιαννακίδης, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Νίκος Ζωάκης, Ηλίας Κουμουλίδης σε ένα διάλογο μεταξύ τους,  εκθέτοντας ο καθένας την δική του προσέγγιση στην έννοια της επαρχίας.

Η ομάδα – διαδικτυακή πλατφόρμα The Provinces τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει δουλειές φωτογράφων που αναδεικνύουν πτυχές του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ελληνικής περιφέρειας επιχειρώντας να διερευνήσει νέες σημάνσεις της έννοιας «επαρχία».  Με αφορμή τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ “Γνάφαλα” γύρω από την μετακίνηση των πληθυσμών, το μεταναστευτικό και προσφυγικό, τα σύνορα και ειδικά τον Έβρο ως πέρασμα (όχι μόνο ανθρώπων) η ομάδα The Provinces παρουσιάζει δουλειές, οι οποίες αναδεικνύουν όψεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τι είναι επαρχία, ποιο είναι το κέντρο και τι είναι η περιφέρεια και τέλος ποιους ανθρώπους αφορά ή θα έπρεπε να αφορά όλο αυτό; 


Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σκοπό να υπάρξει συζήτηση και αναστοχασμός γύρω από το θέμα της επαρχίας. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και κάθε κοινωνική ομάδα.

Διοργάνωση: «Γνάφαλα» Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου 

Υπεύθυνη εκδηλώσεων: Μπουρουλίτη Δήμητρα

Έκθεση Φωτογραφίας: «Επαρχίες στο Βορρά» της ομάδας THE PROVINCES

Επιμέλεια: Νίκος Ζωάκης (εκ μέρους της ομάδας The Provinces) και Δήμητρα Μπουρουλίτη

Χώρος: Κουκουλόσπιτο, Ελ. Βενιζέλου 60, Σουφλί

Διάρκεια έκθεσης: 21 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2023

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 11-15:00 και κατόπιν συνεννόησης ή ραντεβού στο τηλ. 6976767318 (Δήμητρα Μπουρουλίτη)

Εγκαίνια: 21 Οκτωβρίου 2023, 19:30

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 19:30 Εγκαίνια έκθεσης και συζήτηση με τους φωτογράφους  της έκθεσης.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 10:30 : Φωτογραφικό εργαστήρι «Φωτοβόλτα στο Σουφλί». Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από τους φωτογράφους: Νίκο Ζωάκη, Σώτη Τυρολόγου και Ηλία Κουμουλίδη.  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή ή κινητό.  Με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη (παλιό Γυμνάσιο) στο Σουφλί θα περπατήσουμε στα στενά του Σουφλίου με σκοπό να αναζητήσουμε ενδιαφέρουσες λήψεις ανθρώπων, κτηρίων, τοπίων. Το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρώσουμε θα το παρουσιάσουμε και θα το συζητήσουμε μαζί με τους φωτογράφους της ομάδας THE PROVINCES . Τέλος Δράσης γύρω στις 13:30.

(Tips- Να κουβαλάτε μαζί σας νερό, σνακ , φωτογραφική ή το κινητό σας και φυσικά όρεξη για περπάτημα στην πόλη και πολύ αγάπη για την φωτογραφία)

Ας κοιτάξουμε τον οικείο μας τόπο με ένα άλλο μάτι! Σας περιμένουμε!

Για τις εκδηλώσεις που έρχονται τις επόμενες ημέρες του “Φεστιβάλ Γνάφαλα 2023” που διοργανώνονται από το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου “Γνάφαλα” μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και Χρόνου” η Δήμητρα Μπουρουλίτη, υπεύθυνη των εκδηλώσεων:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Οκτωβρίου, 2023 14:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV