Επαφές Δημοσχάκη για Νοσηλευτική και Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 8 Νοεμβρίου, 2019 13:30

Επαφές Δημοσχάκη για Νοσηλευτική και Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε τις προηγούμενες ημέρες για τα προβλήματα λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου ανέφερε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης

Ο κ. Δημοσχάκης εξέφρασε για άλλη μία φορά την άποψη ότι λανθασμένα υπάγεται η Νοσηλευτική Σχολή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και η καλύτερη λύση θα ήταν να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με έδρα πάντα την πόλη του Διδυμοτείχου.

Στην συνέχεια μίλησε αναλυτικά για τις συναντήσεις που είχε για το μείζον θέμα της σχολής του Διδυμοτείχου με με την Πρόεδρο της Νοσηλευτικής Σχολής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Ευγενία Μηνασίδου και έπειτα με τον αρμόδιο Υφυπουργό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Διγαλάκη.

Αναφορικά με την συνάντηση του με την κ. Μηνασίδου επιβεβαιώθηκε ότι έχουν εξασφαλισθεί από το Διεθνές Πανεπιστήμιο δύο θέσεις Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) η διαδικασία των οποίων ξεκίνησε σε ότι αφορά την πρόσληψη τους και έχουν αναδειχθεί ήδη οχτώ νέοι ωρομίσθιοι διδάκτορες από διαγωνισμούς για την Σχολή του Διδυμοτείχου και αναμένεται το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού Διαλεκτών που θα ανακοινωθεί άμεσα.

Αναφορικά με το θέμα της εξασφάλιση των κονδυλίων-πιστώσεων για την καταβολή των διδάκτρων το θέμα μετέφερε ο κ. Δημοσχάκης στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Διγαλάκη με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Υφυπουργός δήλωσε στον κ. Δημοσχάκη πως το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει την ευθύνη κάλυψης των εξόδων σε ότι αφορά την εξασφάλιση των διδάκτρων για τους Διαλέκτες – Καθηγητές της Νοσηλευτικής Σχολής, συζητήθηκε το θέμα της στέγασης της σχολής και επίσης χαρακτήρισε θετική η πρόταση του κ. Δημοσχάκη για εθελοντική ενεργοποίηση προσωπικού από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη για την στήριξη της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.

Τέλος ο κ. Δημοσχάκης αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε και για τα θέματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου όπως της ενίσχυσης και σε αύξηση κλινών μεταξύ άλλων, την πρόταση να κηρυχθεί άγονο τύπου Α αλλά και να επιτελέσει εκπαιδευτικό ρόλο για τους φοιτητές της νοσηλευτικής σχολής.


Συντάκτης Νewsroom 8 Νοεμβρίου, 2019 13:30

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV