Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη

Συντάκτης Νewsroom 26 Απριλίου, 2023 10:21

Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη

“Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη”

Κυνήγι Θησαυρού για παιδιά +12 ετών_Narratologies (28 Απριλίου – 1 Μαΐου)


Η Пαλαιάπολη, µυστηριακό κέντρο κατά την αρχαιότητα, παραλιακός οικισµός σήμερα, στους πρόποδες του όρους Σάος. Mε αφετηρία το αρχαιολογικό μουσείο, το “Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη” προσκαλεί τους μαθητές της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να λάβουν μέρος σε ένα παιχνίδι που συνδυάζει την εκπαίδευση με τη διασκέδαση μέσω της τεχνολογίας.

Ξεκινώντας από το Αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης στην Пαλαιάπολη, και χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή για κινητά Narratologies, οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν τις κρυμμένες πτυχές του αρχαίου τόπου.

Το gamification είναι ένα από τα πρόσφατα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις διαφορετικών αντικειμένων και τα πολιτιστικά κέντρα για να ενισχύουν διασκεδαστικά την ενεργή συμμετοχή και μάθηση των χρηστών και επισκεπτών τους.

Χρησιμοποιώντας το gamification της εφαρμογής, οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα σημεία ενδιαφέροντος στα οποία θα κάνουν στάσεις, θα μαθαίνουν χρήσιμα ιστορικά στοιχεία, θα ανταμείβονται με πόντους τους οποίους θα συλλέγουν στη διαδρομή και οι νικητές θα ανταμείβονται με δώρα από τοπικά καταστήματα τέχνης. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας σύνδεσμος μεταξύ της μαθησιακής διαδικασίας ενώ ενισχύεται η εμπειρία του εξερευνητή με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό το παιχνίδι εξερεύνησης φιλοδοξεί να αφήσει παρακαταθήκη εκπαιδευτικό υλικό (την εφαρμογή) προς χρήση από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Προϋπόθεση: Τουλάχιστον ένας παίκτης από την κάθε ομάδα να έχει πρόσβαση σε κινητό τύπου smartphone

Πρακτικές πληροφορίες εργαστηρίου:

Παρασκευή 28 Απριλίου -11:00 πμ

Σάββατο 29 Απριλίου – 11:00 πμ

Κυριακή 30 Απριλίου – 11:00 πμ

Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα περίπου

Για παιδιά +12 ετών

Για παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο και κρατήσεις θέσεων, καλέστε μας στο 6972216046 ή στο 6986278467, ή γράψτε μας στο [email protected].


Συντάκτης Νewsroom 26 Απριλίου, 2023 10:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV