Εμβόλιο- Γρίπη: Πόσες δόσεις είναι διαθέσιμες

Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2019 09:57

Εμβόλιο- Γρίπη: Πόσες δόσεις είναι διαθέσιμες

Σε νέες παραγγελίες εμβολίων κατά της γρίπης προχωρά το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πληθυσμού

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για να προετοιμάσουν τις συνθήκες στανοσοκομεία αναφορικά με το κύμα της γρίπηςπου αναμένεται να αφιχθεί άμεσα στη χώρα μας. Άλλωστε, ο καιρός έχει ήδη χαλάσει και αρχίζει να θυμίζει χειμώνα. Έτσι, όπως κάθε χρόνο, η γρίπη θα άνει την εμφάνισή της.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦεπιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες του εμβολίου της γρίπης, ώστε να καλυφθεί ο πληθυσμός.

Πέρυσι μετά τις καμπάνιες ενημέρωσης και τον φόβο που προκλήθηκε από τους δεκάδες θανάτους καταγράφηκε αύξηση στους εμβολιασμούς ακόμη και κατά 20%.

Ήδη, πάντως, τις πρώτες εβδομάδες της έναρξης της εμβολιαστικής περιόδου άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις εμβολίων.

Γι’ αυτό και ο ΕΟΦ έχει ξεκινήσει  την προμήθεια νέων παρτίδων ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν διατεθεί στην αγορά  2.600.000 δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου, ενώ έχουν παραγγελθεί από τον ΕΟΦ άλλες300.000 δόσεις. Κατά την περσινή χρονιά είχαν διατεθεί μέχρι τον Μάρτιο 2.100.000 εμβόλια.


Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2019 09:57

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV