6ο Φεστιβάλ Πελαργών 2023 στον Πόρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Ιουνίου, 2023 11:58

6ο Φεστιβάλ Πελαργών 2023 στον Πόρο

Το 6ο Φεστιβάλ Πελαργών 2023 έρχεται για ένα διήμερο, Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιουνίου στον Πόρο του Έβρου, Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών:

Καλώς ήλθατε φίλοι μας!!!!!

Υποδεχόμαστε τους φτερωτούς μας φίλους για 6η συνεχή χρονιά και γιορτάζουμε μαζί τους. Οι πελαργοί, κοινώς λέλεκες ή λελέκια, τα πανέμορφα αυτά πουλιά με τα μακριά πόδια και τον μακρύ λαιμό, πιστοί στο ραντεβού τους ήρθαν και πάλι στον τόπο μας!


Αγαπητό πουλί από τον λαό, ο πελαργός, είναι γνωστός από την αρχαιότητα για την … ευαισθησία του, αφού σύμφωνα με τον θρύλο, εκτός του ότι αναλαμβάνει τη διατροφή των αδύναμων γέρων γονιών του, μαδάει και τα φτερά του για να τους ζεστάνει.

Το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου θα έχετε  τη δυνατότητα να τους γνωρίστε κατά τη διάρκεια του  6ο Φεστιβάλ Πελαργών που θα πραγματοποιηθεί δίπλα στον Αργυρορρύτη Έβρο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο του Πόρου, του οποίου οι κάτοικοι είναι στενά συνδεδεμένοι με τη φύση, τον ποταμό ….τους πελαργούς. Άλλωστε από το 2016 ο Πόρος έχει συμπεριληφθεί σε ένα από τα 15 ευρωπαϊκά χωριά Πελαργών.

Το 6ο Φεστιβάλ Πελαργών που φέτος το θέμα του επικεντρώνεται στην συνύπαρξη και συγκατοίκηση ανθρώπων και πελαργών θα περιλαμβάνει ενημερωτικές παρουσιάσεις, δακτυλιώσεις, δημιουργική απασχόληση, ποδηλατοδρομία, τουρνουά σκάκι,  παραδοσιακό γλέντι κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, 

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 9:00-13:00 θα συμμετέχουν σχολεία, ενώ  το Σάββατο από 9:0013:00 και 18:00-24:00, το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), η Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Οικισμός του Πόρου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών, ο Σύλλογος Πόρου “Διγενής Ακρίτας”, η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης, το Art Attack και το Καλιτεχνικό Εργαστήριο Crew Mitroulakis.

Δεχθείτε την πρόσκληση  λοιπόν και ελάτε να γνωρίσετε τους πελαργούς στο χωριό τους!

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ):

2551061000 & 2555024310


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Ιουνίου, 2023 11:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV