Λαμβάνονται μέτρα για την ανεξέλεγκτη οδήγηση διακινητών – Έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Ιουλίου, 2023 22:36

Λαμβάνονται μέτρα για την ανεξέλεγκτη οδήγηση διακινητών – Έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Έκτακτη κατεπείγουσα σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, παρουσία τοπικών αρχών, των τριών κυβερνητικών βουλευτών, των αστυνομικών αρχών της Περιφέρειας ΑΜΘ και στελεχών της Εγνατίας Οδού.

Σε συνέχεια των χθεσινών μου συναντήσεων, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας διακινητών στα οδικά μας δίκτυα“, αναφέρει σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος.


Συνοπτικά, σύμφωνα με τον κ. Δερμεντζόπουλο, αυτό που αποφασίστηκε είναι η εντατικοποίηση αστυνόμευσης σε σημαντικά σημεία σε όλη την Περιφέρεια, ενώ εξετάζεται και η χρήση τεχνητών εμποδίων. Αναφέρει δε πως αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και για άλλα μέτρα.

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στα κοινωνικά δίκτυα:

“Με εντατικότερα αστυνομικά μέτρα αποφάσισε να αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το συνεχές φαινόμενο των ανεξέλεγκτων διακινητών που δημιουργούν συνθήκες κινδύνου στους δρόμους για τους πολίτες του Έβρου. Κάτι που είχαμε επισημάνει από τις 12 Ιουλίου με την επιστολή μας στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Περισσότερο λεπτομερής στις αποφάσεις που ελήφθησαν ο κ. Πέτροβιτς, οι οποίες είναι:

  • Η εντατικοποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία στο οδικό δίκτυο και στους κόμβους του αυτοκινητόδρομου
  • η συνεργασία με την Εγνατία οδό για τοποθέτηση προειδοποιητικών φωτεινών σημάνσεων κατά μήκος του άξονα
  • η εξέταση του μέτρου τοποθέτησης καρφιών που θα ανακόπτουν και θα ακινητοποιούν τα οχήματα των δουλεμπόρων.

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Ιουλίου, 2023 22:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV