Έκτακτη Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Β ΕΛΜΕ Έβρου στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδος

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Οκτωβρίου, 2023 10:16

Έκτακτη Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Β ΕΛΜΕ Έβρου στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδος

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Β ΕΛΜΕ Έβρου την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Ορεστιάδος

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ( αρ. .πρωτ.: 2133, 04/10/2023 ) θα πραγματοποιηθούν από τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε να διαμορφωθεί το αγωνιστικό πλαίσιο αποφάσεων για την έκτακτη Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο 21/10 στην Αθήνα. 

Αποφασίστηκε η συνέλευση της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Ορεστιάδος με ώρα έναρξης 17.30. 


Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αναλυτικά:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/10,

ώρα 17.30, στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ( αρ. .πρωτ.: 2133, 04/10/2023 ) θα πραγματοποιηθούν από τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε να διαμορφωθεί το αγωνιστικό πλαίσιο αποφάσεων για την έκτακτη Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο 21/10 στην Αθήνα. Αποφασίστηκε η συνέλευση της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδος με ώρα έναρξης 17.30. Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ιδιαιτέρως για τα εξής:

  1. Διεκδίκηση της οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  2. Μείωση των τιμών στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους, του χρηματιστηρίου ενέργειας και των ρητρών αναπροσαρμογής. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Δημόσια αγαθά η ενέργεια, το νερό κλπ.
  3. Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Όχι στο προσοντολόγιο και σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  4. Πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.
  5. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Καμία συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων.
  6. Άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και επαναλειτουργία της Π.Δ.Σ. σε όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.
  7. Κατάργηση της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων επί διετία στον τόπο διορισμού τους. Ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων συναδέλφων (από το 2020 ), κατάργηση του ν.4823/2021.
  8. Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο.
  9. Κατάργηση των αντεργατικών εκτρωμάτων «Χατζηδάκη», «Γεωργιάδη».

Επιπλέον στη Γ. Σ θα συζητήσουμε:

Κάθε εισήγηση και πρόταση που θα συμβάλλει στην αναχαίτιση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ακρίβειας και της φτωχοποίησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΜΕ!

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γ.Σ.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Οκτωβρίου, 2023 10:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV