Εξοφλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και λίγο πριν τις κάλπες παραγωγοί και εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Συντάκτης Νewsroom Ιούλιος 8, 2019 12:50

Εξοφλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και λίγο πριν τις κάλπες παραγωγοί και εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Όπως με ακρίβεια είχαμε προαναγγείλει από την προ-περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΒΖ, πιστώθηκαν στο λογαριασμό της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) την περασμένη Παρασκευή και μετέπειτα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, αλλά και στους εργαζόμενους της εταιρείας, τα χρήματα που τους οφείλονταν.

Συγκεκριμένα, στους τευτλοπαραγωγούς πιστώθηκαν 2,7 εκατ. ευρώ για την παραγωγή που παρέδωσαν στην εταιρεία το 2017 και το 2018. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο παραγωγός Θοδωρής Αραμπατζής, από το νομό Σερρών, σημειώνοντας ταυτόχρονα «ότι τα χρήματα που οφείλονταν στους παραγωγούς κατατέθηκαν στους λογαριασμούς τους, λίγο μετά το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής».

Μαζί με την εξόφληση των παραγωγών «έτρεξε» και η καταβολή των δεδουλευμένων, συνολικού ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ, που οφείλονταν στους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) για την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 – Μαΐου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με βάσει την οποία η ΕΒΖ απέκτησε τη δυνατότητα να εισπράξει την επιχορήγηση από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, παρόλο που δεν διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Το προηγούμενο διάστημα, σημειώνεται, πως οι τευτλοπαρωγοί είχαν διαμηνύσει στην απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν θα ψήφιζαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αν δεν πληρώνονταν.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΒΖ, που οφείλει στο ΙΚΑ περί τα 4,5 εκ. ευρώ και περίπου 2 εκ. ευρώ σε φόρους προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λάβει ενημερότητες για να εκταμιευτούν τα οφειλόμενα.


Συντάκτης Νewsroom Ιούλιος 8, 2019 12:50

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV