Έξι tips για τη σχολική τσάντα

Συντάκτης Νewsroom Σεπτέμβριος 4, 2018 18:00

Έξι tips για τη σχολική τσάντα

Δείτε 6 συμβουλές που θα πρέπει να προσέξετε σε μία σχολική τσάντα αλλά και πώς να αποφύγετε κάποια λάθη που κάνουμε από απροσεξία ή άγνοια:

Ενισχυμένοι ιμάντες. Δεδομένου ότι κατά μέσο όρο ένα μαθητής κουβαλά 6,5 κιλά ημερησίως είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιλέξετε σχολική τσάντα με φαρδείς, ενισχυμένους ιμάντες ώστε να κατανέμεται ισόποσα το βάρος στην πλατούλα του παιδιού.

Ανατομική πλάτη. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό μίας τσάντας είναι η πλάτη της. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την έρευνα αγοράς ώστε να βρείτε τσάντα με ανατομική πλάτη, ενισχυμένη με ειδικό μαλακό υλικό, ώστε να είναι ταυτόχρονα βολική για το παιδί, αλλά και να το προστατεύει από τυχόν μυτερά αντικείμενα του εσωτερικού της τσάντας (π.χ. κάποιο βιβλίο που δεν «κάθεται» σωστά, μολύβια κ.ά.).

Προσοχή στο βάρος της τσάντας. Το βάρος του γεμάτου σακιδίου/τσάντας δεν θα πρέπει ποτέ να υπερβαίνει το 15-20% του συνολικού βάρους του μαθητή. Γενικά, οι τσάντες δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν μακροχρόνια βλάβη στους μυς ή στα οστά. Πιο επίφοβος είναι ο τρόπος που κάθεται ή διαβάζει το παιδί παρά η σχολική τσάντα για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, πιο συχνά ακούμε για περιστατικά κατά τα οποία το παιδί, λόγω του μεγάλου βάρους της τσάντας, πέφτει και τραυματίζεται. Γι’ αυτό, καλό είναι να ελέγχετε το βάρος τακτικά ώστε να μην ξεφεύγει, ζυγίζοντάς τη σε μια συμβατική ζυγαριά.

Να σφίγγετε ψηλά τους ιμάντες. Είναι προτιμότερο οι ιμάντες της τσάντας να είναι σφικτοί και να στερεώνουν την τσάντα ψηλά στη πλάτη του παιδιού. Επίσης, αν η τσαντούλα διαθέτει και λουρί στο στήθος, να ενθαρρύνετε το παιδί να το δένει γιατί βοηθά πολύ στην ισορροπία και την ορθότερη κατανομή του βάρους.

Τοποθετήσετε τα βαριά αντικείμενα προς την πλάτη. Βελτιώστε περαιτέρω την κατανομή του βάρος της τσάντας, τοποθετώντας τα βιβλία και τα πιο βαριά αντικείμενα προς την σπονδυλική στήλη. Έτσι το παιδί μπορεί να «κουμαντάρει» πιο εύκολα το βάρος και συνεπώς να αποφύγει ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Δείξτε του τον τρόπο. Μάθετε στο παιδί να μην σκύβει με κάμψη της μέσης του όταν είναι φορτωμένο, αλλά να κάμπτει τα γόνατά του και να κρατά ίσια την μέση. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα πολλά πράγματα, ξεχνιόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι τα παιδιά χρειάζονται απλά κάποιον να τους δείξει! Και επειδή τα παιδιά αντιγράφουν τους μεγάλους, είναι μία καλή ευκαιρία να αρχίσετε και εσείς να εφαρμόσετε την ίδια μεθοδολογία για να σηκώνετε βάρη και να δίνετε το καλό παράδειγμα.

 


Συντάκτης Νewsroom Σεπτέμβριος 4, 2018 18:00

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter