Ορεστιάδα: Συνελήφθη αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών 

Συντάκτης Νewsroom 2 Μαρτίου, 2024 13:12

Ορεστιάδα: Συνελήφθη αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών 

Συνελήφθη αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών 

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες σε περιοχές του Έβρου και προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά 


Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν την 25-2-2024 και την 29-2-2024 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, στην  Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο αντίστοιχα.

Χθες το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα άγνωστοι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις δύο παθούσες προσποιούμενοι στη μία περίπτωση τον αστυνομικό και στην άλλη τον ιατρό και με το πρόσχημα αντίστοιχα ότι είτε προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα είτε συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη. 

Έπειτα από τις καταγγελίες των περιστατικών, οι ανωτέρω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε στο παραπάνω Συνοριακό Σημείο και συνελήφθη ο αλλοδαπός δράστης, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επιχείρησε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά, τα οποία όπως προέκυψε, προέρχονται από τη μία περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένης και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Συντάκτης Νewsroom 2 Μαρτίου, 2024 13:12
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV