Εκδρομή στο Βόρειο Έβρο από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει εκδρομή στο βόρειο Έβρο, Μάνη-Παλιούρι- Μεταξάδες-Αλεποχώρι-Πενταλοφος-Πετρωτά-Μαράσια-Πύθιο, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
07:30 Αναχώρηση (από το 1ο ΚΑΠΗ)
Αφού περάσουμε στην βόρεια πλευρά του Ερυθροπόταμου, θα βρεθούμε στο Αλεποχώρι, με την ονομαστή μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Ανάμεσα στις έξοχες τοιχογραφίες θα θαυμάσουμε τον σπανιότατο εντυπωσιακό ζωόμορφο κυνοκέφαλο Άγιο Χριστόφορο.
Ο επόμενος σταθμός θα είναι τα Πετρωτά με τις μυλόπετρες και συνεχίζοντας την πορεία προς το βόρειο άκρο του νομού Έβρου, θα φτάσουμε στα Μαράσια, για μια επίσκεψη στην οινοποιία ¨Εβρίτικα Κελάρια¨.
Προγραμματίζουμε το μεσημερινό φαγητό στην Λεπτή, λίγο έξω από την Ορεστιάδα, συγκεκριμένα στην ταβέρνα ¨΄Αγιος Γεώργιος¨. Νωρίς το απόγευμα θα περάσουμε από το Πύθιο, για να δούμε τον Πύργο, πρωτοπόρο έργο φρουριακής βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Κατηφορίζοντας προς Αλεξανδρούπολη, μπορούμε να απολαύσουμε έναν καφέ στο Διδυμότειχο.
Τιμή: 20 Ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 20-10-2015 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και
στο τηλ: 2551036663 & 6934067863




