Ενημερωτική Εκδήλωση «Η βία στον Αθλητισμό και ο ρόλος του προπονητή» στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαρτίου, 2024 09:03

Ενημερωτική Εκδήλωση «Η βία στον Αθλητισμό και ο ρόλος του προπονητή» στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερωτική Εκδήλωση από τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Έβρου «Η βία στον Αθλητισμό και ο ρόλος του προπονητή»

Ο ρόλος των προπονητών είναι καταλυτικός στην σχέση των παιδιών μας με τον αθλητισμό. Συχνά όμως, δυστυχώς, η σχέση αυτή μολύνεται από πράξεις και συμπεριφορές που πληγώνουν τα παιδιά και τραυματίζουν την προσωπικότητά τους.

Παράλληλα οι προπονητές είναι, εν δυνάμει, εκείνα τα υγιή πρότυπα που έχουν τόσο ανάγκη τα παιδιά στις μέρες μας. Άρα οι προπονητές, κατά μία έννοια, θα μπορούσαν να είναι στελέχη πρόληψης! Σε μια κοινωνία τραυματισμένη και θυμωμένη που εύκολα που λοξοδρομεί στη βία έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, όπως οι προπονητές, που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην κοινωνική πίεση που ζητάει εκτόνωση με κάθε αφορμή.


Χρειάζονται όμως επαρκή εκπαίδευση και εποπτεία που θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων των αθλητικών συλλόγων. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Η βία στον Αθλητισμό και ο ρόλος του προπονητή» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/03/2024 στις 7:00 μ.μ., στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κύριος Βραχιώλιας Στράτος, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Έβρου και ο Βαλαβανίδης Γεώργιος, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών ΠΑΟΚ.

Η εκδήλωση αφορά προπονητές, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαρτίου, 2024 09:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV