Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 11, 2017 19:06

Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη

Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη

Ανακοινώνεται ότι η Μεραρχία έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ένα πλέγμα δράσεων και εορταστικών εκδηλώσεων, από 15 έως 20 Νοεμβριου 2017, όπως παρακάτω:

α. Στο Πολεμικό Μουσείο Διδυμοτείχου, Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η Ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πέρασμα του Χρόνου», Αφιέρωμα στο «Μακεδονικό Αγώνα» από 16 έως 26 Νοε 17 (έναρξη στις 15 18:00Ω Νοε 17).

β. Παρουσίαση δράσεων του Στρατού Ξηράς και ειδικότερα:

(1) Στις 16 12:00Ω Νοε 17, στο κτίριο του πρώην Δήμου Μεταξάδων, για τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Διδυμοτείχου.

(2) Στις 19 12:00Ω Νοε 17, στο αμφιθέατρο χ. ΠΕΤΡΩΤΑ, για τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας.

(3) Στις 18 18:30Ω Νοε 17, στη ΛΑΦ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Βορείου Έβρου.

γ. Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, Ιστορική Αναδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής XVI Μ/Κ ΜΠ και παραδοσιακών συγκροτημάτων Διδυμοτείχου στις 20 Νοε 17 ώρα 19:30.

Αλεξανδρούπολη

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ώρα 8.00: Έπαρση της σημαίας στον προ της Μεραρχίας χώρο με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής και την παρουσία των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Ώρα 10.00: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.

Μετά τη δοξολογία εκπρόσωπος της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ» θα εκφωνήσει εντός του ναού τον πανηγυρικό της ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (διάρκειας 5-8 λεπτών).

Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή ΧΙΙ Μ/Κ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα Προεδρεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και εκπροσώπους των εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Δύση ηλίου: Υποστολή σημαίας.


Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 11, 2017 19:06

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter