Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας για το έτος 2020

Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2019 11:53

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας για το έτος 2020

Την έγκριση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020 αποφάσισε εχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Κατά την εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πάλλας ανέλυσε τεχνικές λεπτομέρειες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και σημείωσε ότι η χθεσινή διαδικασία αποτελεί μια τυπική διαδικασία καθώς ο πραγματικός προϋπολογισμός θα έρθει με μορφή αναμόρφωσης στις αρχές του επόμενου έτους.

Την εισήγηση του κ. Παλλά υπερψήφισε η παράταξη της κ. Γκουγκουσκίδου, Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω, η οποία ,κατά την τοποθέτηση της είπε ότι δεν είναι ούτε ο καλύτερος ούτε ο αναπτυξιακότερος. Όπως συμπλήρωσε η κ. Γκουγκουσκίδου ο λόγος που η παράταξη της υπερψήφισε τον προϋπολογισμό είναι ότι η δημοτική αρχή έχει νωπή λαϊκή εντολή από τους δημότες για να υλοποιήσει την πολιτική της και πως αυτό θα συμβεί μόνο για την πρώτη χρονιά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η παράταξη της είναι υπέρ της συναίνεσης και της σύγκλισης.Τέλος, κλείνοντας η κ. Γκουγκουσκίδου χαρακτήρισε γενναία την απόφαση της παράταξης της για το καλό των δημοτών και σημείωσε πως δεν απεμπολεί την πρόθεση και τη διάθεση της για αντιπολίτευση.

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών και ο επικεφαλής της κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και στάθηκε ιδιαίτερα στην τροποποίηση του νόμου που σχετίζεται με την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, χαρακτηρίζοντας την πάρα πολλές φορές αντιδημοκρατική καθώς ακυρώνει την Λαϊκή ετυμηγορία που έφεραν οι εκλογές του Μαΐου.Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπανδρέου ο νόμος απαγορεύει στην αντιπολίτευση να ψηφίσει αρνητικά τον προϋπολογισμό και γι’ αυτόν τον λόγο η παράταξη του αρνείται να νομιμοποιήσει μία τόσο αντιδημοκρατική διαδικασία αποχωρώντας από την διαδικασία της ψηφοφορίας αλλά συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση του θέματος.

Ο κ. Καζαλτζής και η παράταξη του Δημοτική Επαναφορά ψήφισε λευκό και ζήτησε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη συγκρότηση του επόμενου προϋπολογισμού.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δυναμικά Μπροστά κ. Σιανκούρης ψήφισε λευκό στον προϋπολογισμό  αφού πρώτα στην τοποθέτηση του διερωτήθηκε για το αναπτυξιακό όραμα της Δημοτικής Αρχής καθώς δεν εντόπισε συγκεκριμένα έργα στον προϋπολογισμό ο οποίος όπως είπε “βαδίζει τον δήμο στα τυφλά χωρίς πυξίδα” και ότι προβλέπει μόνο απλή διαχείριση.

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας κ. Ζαλουφλής καταδίκασε την νομοθετική ρύθμιση που δεν προβλέπει την αρνητική ψήφο στην διαδικασία της έγκρισης του προϋπολογισμού και τον χαρακτήρισε υποταγμένο στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης αφού θα καλύψει ελάχιστες ανάγκες των δημοτών.

Δείτε την συζήτηση του προϋπολογισμού όπως την μετέδωσε ζωντανά το radioevros.gr


Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2019 11:53

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV