Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες κοντά στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2022 09:23

Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες κοντά στο Διδυμότειχο

Την τελευταία εβδομάδα δεκάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Έβρου, κοντά στο Διδυμότειχο, όπως αναφέρει το alterthess.gr.


Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα (των Στ. Πουλημένη, Zulkuf Mourat Bora, βίντεο: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης) οι πρόσφυγες –μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες– ζουν σε αντίξοες συνθήκες, εκτεθειμένοι στη βροχή και το κρύο, κι ενώ επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες. Ζουν σε πρόχειρες τέντες,  κάτω από τα δένδρα, φοβούμενοι την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, ενώ καταγγέλλουν ότι έχουν δεχθεί βία στο πρόσφατο παρελθόν από τις ελληνικές αρχές στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα.

Πολλοί καταγγέλλουν μάλιστα ότι έχουν επαναπροωθηθεί αφού κρατήθηκαν για ώρες από τις ελληνικές αρχές, ενώ κάνουν έκκληση για βοήθεια προκειμένου η σύλληψή τους από την αστυνομία να μην οδηγήσει σε ένα ακόμη βίαιο επεισόδιο επαναπροώθησης στην Τουρκία. (Πηγή: efsyn.gr)
—————-

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα, Σταυρούλα Πουλημένη. Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2022 09:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV