Εγκαινιάζεται το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 2, 2017 20:03

Εγκαινιάζεται το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί στην τελετή εγκαινίων του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30.

Μετά από έξι χρόνια εντατικών επαφών, κινήσεων και εργασιών το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη (πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα) παραδίδεται στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης. Ο χώρος περιλαμβάνει 87 στρεμ. πάρκου, 32 στρεμ. που προορίζονται για σχολικές εγκαταστάσεις και 17 στρεμ. που προορίζονται για αθλοπαιδιές. Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Οικοπάρκου την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 19.30 από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο, χωρητικότητας 1480 ατόμων, υψηλού επιπέδου πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή του μουσικοχορευτικού ρωσικού συγκροτήματος Μαρώσκα, του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, της χορωδίας «Ορφέας» και των μουσικών Π. Παυλίδη και Κ. Μπίτση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ανάπλαση του Πάρκου Αλτιναλμάζη χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 το οποίο πήρε παράταση, και έκλεισε το Δεκέμβριο του 2016.

Για να μεταμορφωθεί το παλιό στρατόπεδο Παρμενίωνα σε Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, σύμφωνα με το έγγραφο της ένταξης της πράξης “ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ” στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη, έγιναν οι εξής εργασίες:

• Κατεδάφιση όλων των κτηρίων του στρατού,και διατήρηση του υφιστάμενου πευκώνα και όλα τα υγιή δένδρα. Το φυτικό απόθεμα θα εντασσόταν σε νέους σχηματισμούς με νέες φυτεύσεις με νέο σύστημα άρδευσης και ύδρευσης και νέο φωτισμό του χώρου για την οργάνωση και ανάδειξη της τοποθεσίας.

• Κατασκευή νέου κτιρίου 550 τ.μ. με δύο πτέρυγες που θα στέγαζε χώρους εισόδου, αναψυκτηρίου, εστίασης, καφέ, εκδοτηρίου, εκθεσιακό, υγιεινής και άλλους βοηθητικούς.

• Κατασκευή τριών ειδικής κατασκευής περιπτέρων , εμβαδού 25 τ.μ. έκαστο.

• Κατασκευή υπαίθριου ανοιχτού θέατρο, με πλατεία-σκηνή, κερκίδες 1000 θέσεων, χώρους εξυπηρέτησης καλλιτεχνών (όπως βεστιάριο, χώρους υγιεινής κλπ).

• Δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, 98 περίπου θέσεων.

• Κατασκευή βαθμίδων, καναλιού και λίμνης νερού με μικρές υδατοπτώσεις με εκτοξευτήρες, εξέδρες με καθιστικά μεταλλικής και ξύλινης κατασκευής, υδάτινες διαδρομές, έκθεση υδρόβιων και υδροχαρών.

• Δημιουργία διαδρόμων πεζοπορίας που διατρέχουν όλο το πάρκο.

• Δημιουργία χώρων υγιεινής, αποδυτήρια, και χώρων με παιχνίδια περιπέτειας.

• Κατάλληλη διαμόρφωση εισόδων, κατασκευή νέων εισόδων και διαδρομών και τοποθέτηση για καθιστικά και πεζούλες.

Εγκαινιάζεται το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη Εγκαινιάζεται το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη Εγκαινιάζεται το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη Εγκαινιάζεται το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 2, 2017 20:03

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter