Εγκαινιάστηκε το Σύστημα PΕΤ-CT στο Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Ένταση στην επίσκεψη της αν. Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Μαρτίου, 2023 11:06

Εγκαινιάστηκε το Σύστημα PΕΤ-CT στο Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Ένταση στην επίσκεψη της αν. Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα

Εγκαινιάστηκε χθες Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα η λειτουργία του Συστήματος PΕΤ-CT στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό και του εκπροσώπου του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»-Πρέσβεως, κ. Βασιλείου Κασκαρέλη καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του ιατρικού κόσμου.

Η λειτουργία του PET/CT ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες με επιτυχία καθώς οι πρώτοι ασθενείς υπεβλήθησαν σε επιτυχημένη εξέταση όπως είχε γνωστοποιήσει ο Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Ζησιμόπουλος.


Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του PET / CT καθώς και η εγκατάσταση του στο Π.Γ.Ν.Α. αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», το οποίο συνεχώς διαθέτει τεράστια κονδύλια με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας των πολιτών που ζουν στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα στολίδι του ΠΓΝΑ και μία ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά σε όλους τους ασθενείς της Περιφέρειας μας που χρειάζονται αυτή την ειδική εξέταση, η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδος της Πυρηνικής Ιατρικής και πλέον για την πραγματοποίησή της δεν θα απαιτείται η μετάβασή των ασθενών της περιοχής μας στη Θεσσαλονίκη” αναφέρει για την εγκατάσταση και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται από την λειτουργία του νέου συστήματος στο Νοσοκομείο η Διοίκηση σε σχετική της ανακοίνωση.

Για τα εγκαίνια του συστήματος PET / CT στο Π.Γ.Ν.Α. μίλησε και η κ. Τασούλα Σπυρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα:

Άλλη μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ήρθε να στηρίξει την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή των ασθενών με καρκίνο.
“Το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην υγεία” όπως τόνισε ο κ. Βασίλης Κασκαρέλης, Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να συνομιλήσουμε, να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά και να σταθούμε στη μακροχρόνια συνεργασία του “ΣυνεχίΖΩ” Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου, με το Ίδρυμα.
Τονίσαμε στον κ.Τσαλικάκη Διοικητή της Δ’ ΥΠΕ ,την αναγκαιότητα και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής ,για αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το πολύτιμο όπλο στη φαρέτρα της επιστήμης.
Αυτό όμως που θα ήθελα να τονίσω και να σας μεταφέρω με σεβασμό, είναι ο μεστός και απολύτως στοχευμένος λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Περιέγραψε την κατάσταση του νοσοκομείου μας με απόλυτη ακρίβεια, με ευγένεια και αξιοπρέπεια, απευθυνόμενος σ ‘αυτούς ακριβώς που έπρεπε. Περιμένουμε την ανταπόκριση της Πολιτείας…..
Σεβασμιότατε σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ένταση στην επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο

Ένταση επικράτησε νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο μηχάνημα PET/CT, που αποτελεί μία δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η κυρία Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον διοικητή του νοσοκομείο Βαγγέλη Ρούφο, ήρθε αντιμέτωπη με διαμαρτυρόμενους φοιτητές, γιατρούς και εργαζόμενους, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της δημόσιας, δωρεάν υγείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, ανοίγοντας τον δρόμο στους ιδιώτες με τα τελευταία νομοθετήματά της.

Από τους συγκεντρωμένους αναφέρθηκε ότι αντί να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, ενώ η αναφορά ότι η χώρα μας είχε μεγάλο αριθμό νεκρών λόγω covid, εξαιτίας χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενόχλησε την αναπληρώτρια  υπουργό, η οποία είπε πως «η διαχείριση της πανδημίας ήταν περίφημη, το τι θέλετε να βλέπετε εσείς, είναι μία άλλη ιστορία».

Η ένταση συνεχίστηκε με φοιτητές να κατηγορούν το Υπουργείο ότι επιτρέπει στους διοικητές των νοσοκομείων να απολύει συμβασιούχους εργαζόμενους ακόμη και πριν τη λήξη των συμβάσεών τους, όπως καταγγέλλεται ότι συμβαίνει και στο ΠΓΝΑ, με 139 εργαζόμενους, με τον κ. Ρούφο να σημειώνει πως δεν απολύθηκε κανείς και πως οι συμβάσεις τρέχουν κανονικά.

Τέλος, εργαζόμενη έθεσε το θέμα των μηχανημάτων που είναι ερείπια, όπως είπε, με την υπουργό να απαντά πως θα αντικατασταθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Με πληροφορίες από gnomionline.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Μαρτίου, 2023 11:06
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV