ΕΒΖ: Τα μερίσματα της Σερβίας θα πληρώσουν τους τευτλοπαραγωγούς

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Ιανουάριος 11, 2018 10:04

ΕΒΖ: Τα μερίσματα της Σερβίας θα πληρώσουν τους τευτλοπαραγωγούς

Δεν ήταν “γλυκά τα Χριστούγεννα” των παραγωγών παρά τις δεσμεύσεις Καραχάλιου

Σε κακό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των τευτλοπαραγωγών με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει πληρωθεί  η σοδειά του 2017.

Το συνολικό ποσό που οφείλει η ΕΒΖ στους αγρότες ανέρχεται στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που οι υποσχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου της βιομηχανίας κ. Καραχάλιου για “γλυκά Χριστούγεννα” δεν υλοποιήθηκαν και έτσι οι περίπου 60 παραγωγοί που βρέθηκαν χθες στα γραφεία της βιομηχανίας στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη ήταν εμφανώς εξαγριωμένοι.

Η νέα υπόσχεση που έδωσε ο Παναγιώτης Καραχάλιος στους παραγωγούς είναι ότι θα εισπράξουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων της βιομηχανίας στη Σερβία που προέρχονται από τα μερίσματα χρήσης του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μερίσματα που αντιστοιχούν στις χρόνιες μετά από το 2012,όσον αφορά το κερδοφόρο τμήμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που βρίσκεται στη Σερβία, είναι ενεχυριασμένα από στην Τράπεζα Πειραιώς.

Έτσι συνεχίζεται για άλλη μία φορά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί πάνω από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο τους αγρότες από την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Ιανουάριος 11, 2018 10:04
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter