Δωρεάν σπιρομέτρηση στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Ιουνίου, 2024 10:58

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

To Kέντρο Υγείας Σαμοθράκης ενημερώνει πως τις ημέρες Παρασκευή 5 Ιουλίου και Σάββατο 6 Ιουλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα πραγματοποιηθούν πνευμονολογικές εξετάσεις (σπιρομέτρηση) για πρόληψη και διάγνωση νοσημάτων του αναπνευστικού.

Οι εξετάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνέχεια της επίσκεψής που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 για ενδελεχέστερο έλεγχο των κατοίκων του νησιού. Κατά την επίσκεψη του Οκτωβρίου παρατηρήθηκε σημαντικός αριθμός ασθενών με βρογχικό άσθμα, καπνιστών και με αδιάγνωστα ως τότε νοσήματα του αναπνευστικού.

Για αυτό τον λόγο, αναφέρει η ανακοίνωση, θα μεταβούν 5 πνευμονολόγοι (3 καθηγητές πανεπιστημίου) ώστε να μπορέσουμε να:

Swiss Approval

1. Επανεξετάσουμε τους ασθενείς που διαγνώσαμε με ΧΑΠ και άσθμα τον Οκτώβριο.

2. Να ξεκινήσουμε πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος, το οποίο θα μπορέσει να συνεχιστεί διαδικτυακά.

3. Να διαγνώσουμε επιπλέον ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

4. Να οργανώσουμε τρόπο συνέχισης της παρακολούθησης τους από τους ιατρούς που εργάζονται στην Πανεπιστημιακή κλινική της Αλεξανδρούπολης που είναι η πιο κοντινή.

5. Να ενημερώσουμε το κοινό για τρόπους πρόληψης των νοσημάτων του αναπνευστικού.

Ειδικότερα καλούμε ασθενείς, εκτός των υπολοίπων, οι οποίοι διαγνώστηκαν με ΧΑΠ και άσθμα, να προσέλθουν για επανέλεγχο και περαιτέρω διάγνωση απο τους ιατρούς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτήριο του Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης (κας Τερζή) που στεγάζεται το Μικροβιολογικό εργαστήριο και το Παιδιατρικό Ιατρείο, την Παρασκευή 5 Ιουλίου από τις 18.30 έως και τις 20.30 και το Σάββατο 6 Ιουλίου από της 08.30 έως και τις 14.30 και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25510 98090 ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.30 έως 13.,030.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Ιουνίου, 2024 10:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV