Δύο εντάξεις για τον Δήμο Ορεστιάδας στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»

Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 21, 2018 10:42

Δύο εντάξεις για τον Δήμο Ορεστιάδας στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 201.691.821,39 € ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτιριακών υποδομών.

Ανάμεσα σε αυτές, δύο εντάξεις αφορούν τον Δήμο της Ορεστιάδας:

  • Στην Πρόσκληση ΙΙ «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» εντάσσεται η ΔΕΥΑ Ορεστιάδας με πρόταση έργου “Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων στο Δήμο Ορεστιάδας” και χρηματοδότηση ύψους 2,720,000.00 ευρώ.
  • Στην Πρόσκληση ΙV «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» εντάσσεται ο Δήμος Ορεστιάδας με πρόταση έργου “Οδική σύνδεση οικισμού Πύργου με ΒΙ.ΠΕ. Ορεστιάδας”  και χρηματοδότηση ύψους 868,000.00 ευρώ.

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Όπως έχει επισημάνει ο  κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει την μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά και τις πιο υπεραισιόδοξες προσδοκίες, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 21, 2018 10:42

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV