Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Νοεμβρίου, 2023 14:57

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στον Έβρο

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Έβρου σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο:

Σας γνωρίζουμε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) η Περιφερειακή Ενότητας Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

(α) 1/12/2023 και ώρες 10:00-12:00 -έμπροσθεν του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης  και στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας- δράση πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη AIDS, από τα κλιμάκια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Υπηρεσίας μας.


(β) Στις 4/12/2023 και 8/12/2023- παρεμβάσεις ενημέρωσης και εκπαίδευση του μαθητικού πληθυσμού με θέμα το AIDS που θα λάβουν χώρα στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου.

Η ενημέρωση διαρθρώνεται σε έξι (6) ομιλίες σε κάθε μαθητικό τμήμα ξεχωριστά και θα πραγματοποιηθεί από τους κατάλληλα πιστοποιημένους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας. (γ) Επίσης, η Υπηρεσία μας θα συμμετέχει στη δράση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΑΜΘ (έδρα) που περιλαμβάνει την επίσκεψη κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ και η οποία θα λάβει χώρα στις 12/12/2023 στην Αλεξανδρούπολη όπως παρακάτω:

10:00π.μ έως 14:00μ.μ – δράση απευθυνόμενη στον φοιτητικό πληθυσμό που περιλαμβάνει δωρεάν και ανώνυμο έλεγχο με την μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV για τις Ηπατίτιδες Β και C και για την σύφιλη.

Παράλληλα θα διεξαχθούν ομιλίες στους χώρους των πανεπιστημίου  για τους φοιτητές από πιστοποιημένους ομιλητές.

17:00μ.μ έως 21:00μ.μ – έμπροσθεν του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης- δράση απευθυνόμενη στον γενικό πληθυσμό που περιλαμβάνει δωρεάν και ανώνυμο έλεγχο με την μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV για τις Ηπατίτιδες Β και C και για την σύφιλη.

Επίσης, και για τον γενικό πληθυσμό θα πραγματοποιείται συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση σε όποιον από τους εξεταζόμενους το επιθυμεί.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Νοεμβρίου, 2023 14:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV