Δύο αθλητές από την Αλεξανδρούπολη στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Ιουνίου, 2024 09:57

Δύο αθλητές από την Αλεξανδρούπολη στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Με μετάλλια, διακρίσεις και πολλά χαμόγελα επέστρεψαν οι αθλητές του προπονητικού προγράμματος στίβου των Special Olympics Hellas Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Αναστάσιος Δαλίδης.

Οι αθλητές συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” που φέτος, διεξήχθησαν από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Πελοποννήσου. Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη φετινή διοργάνωση, περισσότεροι από 400 αθλητές αγωνίστηκαν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Στίβος και για πρώτη φορά Powerlifting). Παράλληλα, διεξήχθησαν πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές, μέσω του οποίου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν σε 5 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, καθώς και το 8o Family Health Forum, μία διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών, με στόχο την γνώση. και τη σωστή ενημέρωση τους από ειδικούς επιστήμονες.

Swiss Approval

Ο βασικός στόχος του Οργανισμού είναι οι αθλητές να βελτιώνουν συνεχώς τις αθλητικές τους ικανότητες, και παράλληλα να εξελίσσονται ψυχικά και κοινωνικά. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν με όλη τους τη δύναμη, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και βίωσαν πέντε μοναδικές ημέρες Αθλητισμού και Ένταξης.

Ο δήμαρχος υποδέχθηκε στο γραφείο του, τους αθλητές και τους προπονητές τους Δάφνη Δεληγιάννη και Θεόδωρο Ρεμπούτζια για να τους συγχαρεί για τις διακρίσεις που πέτυχαν καθώς ο Αναστάσιος Δαλίδης κατέκτησε την 1η θέση στα 100μ. και την 1η θέση στο μήκος της κατηγορίας του ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος τη 2η θέση στο μήκος και τη 2η θέση στη σφαίρα της κατηγορίας του. Συνομίλησε μαζί τους για την εμπειρία που έζησαν ενώ παράλληλα δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και την εταιρεία Dasteri Systems AE που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου και μερίμνησαν για τη δωρεάν και ασφαλή μετακίνησή τους στην Αθήνα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Ιουνίου, 2024 09:57
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV