Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, η πρώτη Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που φέρει Ψηφιακές Κάρτες

Συντάκτης Νewsroom 14 Σεπτεμβρίου, 2022 10:26

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, η πρώτη Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που φέρει Ψηφιακές Κάρτες

Πιο ενεργή και εύχρηστη ψηφιακά γίνεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, καθώς ξεκινάει η λειτουργία μιας νέας υπηρεσίας/πλατφόρμας για εγγραφές νέων μελών και διαχείριση καρτών μέλους

Μάλιστα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας είναι η πρώτη Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που φέρει Ψηφιακές Κάρτες στο κοινό της τις οποίες μάλιστα μπορεί ο χρήστης να εγκαταστήσει εύκολα στο ψηφιακό του πορτοφόλι!

Παράλληλα, εκτός από την νέα αυτή υπηρεσία “REGISTER”, ξεκίνησε εδώ και μέρες και μία ακόμα νέα ψηφιακή λειτουργία στον ιστότοπό της: ο Ψηφιακός Βοηθός της Βιβλιοθήκης, που καθοδηγεί και κατευθύνει τον χρήστη ψηφιακά!


Αναλυτικά η ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας:

Ενημερώνουμε το κοινό ότι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας κήρυξε την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας/πλατφόρμας “REGISTER”, όπου λειτουργεί ως σύστημα εγγραφών των νέων μελών της Βιβλιοθήκης καθώς και Διαχείρισης των Νέων Καρτών Μέλους της Βιβλιοθήκης.

Μέσω της Νέας Υπηρεσίας “Register”, τα νέα μέλη της Βιβλιοθήκης θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στην Βιβλιοθήκη. Απαραίτητη προϋπόθεση μετά την ηλεκτρονική εγγραφή είναι οι χρήστες/μέλη να προσέλθουν στην Βιβλιοθήκη για ταυτοποίηση των στοιχείων τους καθώς και παραλαβή της κάρτας μέλους τους.

Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη τρέχει ένα νέο project έκδοσης νέων καρτών υψηλού σχεδιασμού, όπου οι χρήστες μέσω της υπηρεσίας “Register” μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν την κατάσταση της κάρτας τους (π.χ. Αν η νέα κάρτα είναι έτοιμη για παραλαβή από την Βιβλιοθήκη).

Ακόμη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας είναι η πρώτη Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που φέρει Ψηφιακές Κάρτες στο κοινό της. Έτσι λοιπόν μέσω της νέας υπηρεσίας “Register” οι χρήστες μπορούν να αιτηθούν να λάβουν τις Νέες Ψηφιακές Κάρτες Μέλους.

Οι νέες Ψηφιακές Κάρτες Μέλους είναι στην ουσία ένα αρχείο .pkpass όπου μπορεί ο χρήστης να το εγκαταστήσει εύκολα στο ψηφιακό του πορτοφόλι. Προτείνετε για την εγκατάσταση της, το Google Wallet ή Pay για Android συσκευές και Apple Wallet ή Pay για IOS συσκευές. Οι νέες Ψηφιακές Κάρτες Μέλους είναι κρυπτογραφημένες για την απαλλαγή κλοπής προσωπικών δεδομένων και παρέχονται από την υπηρεσία passdock.net .Τέλος, σχετικά με τους όρους προσωπικών δεδομένων που χρησιμοποιεί η νέα υπηρεσία “Register”, ενημερώνουμε ότι έχουμε καλύψει όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υπηρεσία λειτουργεί με βάση τον κανονισμό Πολιτικής Απορρήτου της Βιβλιοθήκης καθώς και με τους όρους των υπηρεσιών (caspio.com και jotform.com) που είναι ενσωματωμένοι στον ιστότοπο.

Βρείτε την νέα υπηρεσία στο site της Βιβλιοθήκης https://vivl-orest.evr.sch.gr


Συντάκτης Νewsroom 14 Σεπτεμβρίου, 2022 10:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV