Δημοπρατήθηκαν οι νέοι υδατόπυργοι που θα βελτιώσουν την ύδρευση στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Αύγουστος 9, 2017 14:47

Δημοπρατήθηκαν οι νέοι υδατόπυργοι που θα βελτιώσουν την ύδρευση στο Διδυμότειχο

Δημοπρατήθηκε εχθές με την διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού ένα από τα έργα για την βελτίωση της υδροδότησης της πόλης του Διδυμοτείχου καθώς και οικισμών του δήμου.

Ο διαγωνισμός αφορούσε μία από τις μελέτες για το έργο της βελτίωσης ύδρευσης οικισμών Μάνης, Σιταριάς, Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Θυρέας και Λαγού, και πιο συγκεκριμένα για την αντικατάσταση των υδατόπυργων, οι οποίοι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση με αποτέλεσμα να σημειώνεται μεγάλη απώλεια νερού. Πλέον με την αντικατάσταση που προβλέπεται αναμένεται βελτίωση της ύδρευσης.

Ακόμη, στα πλαίσια σταδιακής βελτίωσης της υδροδότησης του Διδυμοτείχου “τρέχουν” και άλλες εγκεκριμένες μελέτες, με την πρώτη που αφορά το έργο αντικατάστασης μέρους του δικτύου να βαίνει προς το τέλος της υλοποίησης του ενώ στις 17 Αυγούστου δημοπρατείται ένα μεγάλο έργο που αφορά την αντικατάσταση αντλιοστασίου στον Βάλτο αλλά και κάποια άλλα μικρότερα υποέργα. Όλα τα παραπάνω έργα υλοποιούνται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Σούλα Καπετανίδου για το θέμα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης άφησε αιχμές για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς στις οποίες ανέφερε ότι ο Δήμος Διδυμοτείχου δεν είχε τις σχετικές μελέτες. Ακόμη δήλωσε πως τα έργα αυτά αναμένεται να συντελέσουν στην μείωση των προβλημάτων της υδροδότησης του Διδυμοτείχου και των οικισμών χωρίς όμως να εξαλείφουν το πρόβλημα καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου εντός της πόλης δεν έχει αλλαχθεί ενώ τα δύο εκ των τεσσάρων δικτύων που έγιναν το 2000 και το 2006 είναι αρκετά προβληματικά με συνεχή σπασίματα. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες νερού και συνεχείς διακοπές υδροδότησης ενώ απαιτούνται πολλά χρήματα για έργα που θα έφερναν ολοκληρωμένη λύση του προβλήματος.
Παρόλα αυτά ο κ. Πατσουρίδης δήλωσε πως ο δήμος συνεχίζει να χρηματοδοτεί την διεξαγωγή μελετών με την ελπίδα χρηματοδότησης περαιτέρω έργων από την Περιφέρεια.

Όσων αφορά τον χρόνο έναρξης υλοποίησης του έργου που δημοπρατήθηκε εχθές ο δήμαρχος Διδυμοτείχου είπε πως απαιτείται μία ορισμένη γραφειοκρατική διαδικασία δώδεκα μήνες έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης.

Τέλος ο κ. Πατσουρίδης αναφέρθηκε και στις εργασίες που αρχίζουν για την στέγη του τεμένους Βαγιαζήτ αλλά και τις περαιτέρω εργασίες, για την σταδιακή αποκατάσταση έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη το κτίριο, με την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και με την συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Πατσουρίδη:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Αύγουστος 9, 2017 14:47
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter