Δημιουργία μνημείου Θρακικού Ελληνισμού και άλλες δράσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση Ε.ΠΟ.ΦΕ-Πέτροβιτς

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 31 Ιουλίου, 2019 09:28

Δημιουργία μνημείου Θρακικού Ελληνισμού και άλλες δράσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση Ε.ΠΟ.ΦΕ-Πέτροβιτς

Θέματα όπως η δημιουργία μνημείου Θρακικού Ελληνισμού και η καθιέρωση της ημερομηνίας 6ης Απριλίου 1914 ως «Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης» συζητήθηκαν μεταξύ Ε.ΠΟ.ΦΕ και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Συνάντηση με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου εξέφρασε τη στήριξη και εμπιστοσύνη του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στο θεσμό της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. σημειώνοντας την άριστη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στη συζήτηση τέθηκε ως θέμα η δημιουργία Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού και οι ενέργειες, από κοινού, για την αναγνώριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της 6ης Απριλίου του 1914 ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης». Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία για δράσεις σε όλο τον Έβρο, για τη δημιουργία πολιτιστικού ημερολογίου εκδηλώσεων, για τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια της Θράκης» το 2020 με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Νεολαίας «Συνάντηση στο Φλοίσβο».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. αποτελείται από τον Δημήτρη Κελεμίδη – Πρόεδρο, τη Μαρία Αδαμίδου – Α΄ Αντιπρόεδρο, τον Γιώργο Γιαλαματζή – Β΄Αντιπρόεδρο, τη Βασιλική Παντελίδου – Γενική Γραμματέα, τη Στέλλα Αδαμίδου –  Ειδική Γραμματέα, την Αικατερίνη Κάλτσου – Ταμία, τη Σμαρώ Δέλκου – Έφορο Υλικού, τον Μιχάλη Νικολαΐδη – Έφορο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και τον Παντελή Καλυμνιό – Έφορο Εκδηλώσεων.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 31 Ιουλίου, 2019 09:28

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV