Δήλωση Σταθάκη για τον αγωγό IGB και τον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2018 11:23

Δήλωση Σταθάκη για τον αγωγό IGB και τον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης

Τα σχέδια για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου «IGB», μήκους 182 χιλιομέτρων, μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, χαιρέτησε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον αγωγό IGB με την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έκρινε ότι ο σχεδιασμός για την κατασκευή και λειτουργία του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) είναι συμβατός με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της κατασκευής του IGB. Ο κάθετος αυτός άξονας διαφοροποιεί τις πηγές τροφοδοσίας και μπορεί να διοχετεύει φυσικό αέριο από τον αγωγό TAP, καθώς και ποσότητες LNG από τους τερματικούς σταθμούς της Ρεβυθούσας και της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που αναδεικνύει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης και βασική ενεργειακή πύλη της Γηραιάς Ηπείρου, συμβάλλοντας στην προοπτική ενοποίησης της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς».

Ο αγωγός IGB θα ανήκει στην ICGB AD, στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η κοινοπραξία «IGI Poseidon» (σ.σ. απαρτίζεται από την ιταλική Edison και τη ΔΕΠΑ) και η βουλγαρική κρατική εταιρεία «BEH».  Το συνολικό κόστος για την υλοποίηση του αγωγού εκτιμάται σε 240 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr


Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2018 11:23

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV