Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για το αποτέλεσμα Ευρωεκλογών στη Θράκη: “Δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες, αλλά σε εθνικιστικούς στόχους”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 10 Ιουνίου, 2024 11:50

Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για το αποτέλεσμα Ευρωεκλογών στη Θράκη: “Δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες, αλλά σε εθνικιστικούς στόχους”

Σε δήλωση αναφορικά με το αποτέλεσμα των χθεσινών Ευρωεκλογών στη Θράκη προχώρησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες, αλλά σε εθνικιστικούς στόχους , χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά” ανέφερε ο Μητροπολίτης μιλώντας στην συνέχεια για την πρωτιά του κόμματος ΚΙΕΦ/DEB σε Ροδόπη και Ξάνθη. “Η αφίσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό.
Έτσι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον Αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής «…και όχι αυταπάτες προπαντός»! (Μανώλης Αναγνωστάκης)

Πρόεδρος ΚΙΕΦ/DEB: “Τουρκική η μειονότητα της Θράκης”

Swiss Approval

Δήλωση στον «Χρόνο» και τον Διονύση Βοργιά παραχώρησε η πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) Τσιγδέμ Ασάφογλου, από τα γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή, μετά την εκλογική επικράτηση του ΚΙΕΦ σε Ροδόπη και Ξάνθη για τις Ευρωεκλογές 2024.

Η δήλωσή της: «Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” (sic) μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν».

Σε αυτό το σημείο ερωτήθηκε, εάν επιμένει στον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής», παρότι η μειονότητα ορίζεται με σαφήνεια ως θρησκευτική-μουσουλμανική από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Επιμένετε στον χαρακτηριστικό της μειονότητας ως “τουρκικής” παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης;», ερωτήθηκε χαρακτηριστικά η Τσιγδέμ Ασάφογλου κι απάντησε: «Βέβαια, σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: “Είμαι Τούρκος”».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 10 Ιουνίου, 2024 11:50
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV