Άμεση αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Μάιος 14, 2018 12:36

Άμεση αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης

Την άμεση αποφυλάκιση των Κούκλατζη-Μητρετώδη ζήτησε από την Τουρκία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στους δύο στρατιωτικούς στέλνοντας μήνυμα προς τη γείτονα χώρα να δόσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών. Αναλυτικά η δήλωση του κ.Μητσοτάκη:

Δυόμιση μήνες οι δύο έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται παράνομως στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Ζήτησα από τον πρόεδρο της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας κύριο Μανώλη Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί σήμερα τους δύο αξιωματικούς μας και να τους παρέχει όχι απλά την ηθική στήριξη την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο ότι οι δύο αξιωματικοί μας δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά σύνορα αλλά και ευρωπαϊκά.
Καλώ την Τουρκία εδώ και τώρα να δοθεί οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας, να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τους κανόνες της καλής γειτονίας και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι συνολικά στην Ευρωπαΐκή Ένωση. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Μάιος 14, 2018 12:36

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter