Διεθνής Ημέρα Οικογένειας η 15η Μαΐου

Συντάκτης Νewsroom Μάιος 15, 2019 10:40

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας η 15η Μαΐου

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Θέμα του φετινού εορτασμού για το 2019 είναι Οικογένειες και Κλιματική Αλλαγή.

Το μήνυμα του ΓΓ ΟΗΕ για τη φετινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας:

Καθώς γιορτάζουμε τη φετινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, αναγνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή των οικογενειών για την εκπλήρωση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

Με την παροχή οικονομικής και συναισθηματικής στήριξης στα μέλη τους, οι οικογένειες μπορούν να μεγαλώσουν παραγωγικούς, συμπονετικούς πολίτες που δεσμεύονται για το κοινό καλό. Οι ισχυρές και εύρυθμες οικογένειες, ανεξάρτητα από τη μορφή που μπορεί να έχουν, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φτώχειας, στη βελτίωση της ευημερίας των μητέρων, στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η υποστήριξη των οικογενειών είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Αυτό σημαίνει την μετατροπή των αναγκών τους σε αναπτυξιακές πολιτικές, λαμβάνοντας υπόψη την κατάστασή τους στη διευθέτηση των συγκρούσεων και υποστηρίζοντας την ανάγκη για ίση μεταχείριση όλων των οικογενειών, ανεξάρτητα από τη δομή τους. Καθώς προσπαθούμε να μπούμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, να υλοποιήσουμε τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, να διαμορφώσουμε μια νέα ατζέντα για την ανάπτυξη και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ας κινητοποιήσουμε τις οικογένειες του κόσμου.

Σε αυτή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, ας προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε αυτές τις μικρά αλλά κρίσιμης σημασίας κύτταρα που βρίσκονται σε κάθε κοινωνία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ως μια ανθρώπινη οικογένεια προς μια μεγαλύτερη πρόοδο.


Συντάκτης Νewsroom Μάιος 15, 2019 10:40

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter