Διεκδικήσεις αλλά και διχασμός για τους αγρότες στην περιοχή της Ορεστιάδας

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 21 Φεβρουαρίου, 2019 11:02

Διεκδικήσεις αλλά και διχασμός για τους αγρότες στην περιοχή της Ορεστιάδας

Διχασμένος και σε διάσπαση φαίνεται να είναι ο αγροτικός κόσμος στην περιοχή της Ορεστιάδας, τουλάχιστον σε σχέση με τις οργανωμένες διαμαρτυρίες και τις διεκδικήσεις τους

Αυτό “μαρτυρούν” δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις που ωστόσο και οι δύο αφορούν θέματα που απασχολούν τους αγρότες αλλά και την κοινωνία της περιοχής σε ευρύτερη κλίμακα. Από την μία λοιπόν, η διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας με θέμα φυσικά για το Εργοστάσιο Ζάχαρης που ανήγγειλε η συντονιστική επιτροπή τευτλοπαραγωγών Ορεστιάδας. Από την άλλη πλευρά η ανοιχτή επιστολή που συνυπογράφουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου προς όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μαζικών φορέων του Τριγώνου και καλούν σε σύσκεψη στο κοινοτικό κατάστημα των Δικαίων με θέμα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Δικαίων.

Το πρόβλημα; Είναι και τα δύο προγραμματισμένα την ίδια ημέρα και ώρα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στις 11 το πρωί! Να σημειωθεί μάλιστα πως και οι δύο ανακοινώσεις απεστάλησαν την ίδια ημέρα!

Σίγουρα και τα δύο ζητήματα αποτελούν θέματα τουλάχιστον μεγάλης σημασίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και φυσικά για όλους τους πολίτες και πολύ σωστά οι δύο αυτές πλευρές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και οργανώνονται με σκοπό την διεκδίκηση λύσεων, ωστόσο καλό θα ήταν να μην συμπίπτουν χρονικά έτσι ώστε οι αγρότες και οι πολίτες που θέλουν να ταχθούν στο πλευρό τους να μην αναγκάζονται να επιλέξουν ποια πρωτοβουλία να υποστηρίξουν.

Την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής τευτλοπαραγωγών Ορεστιάδας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Αναλυτικά η Ανοιχτή Επιστολή από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου:

Ανοιχτή Επιστολή

Προς όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων  

και τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μαζικών φορέων του Τριγώνου

Σύσκεψη στα Δίκαια για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Δικαίων

Αγαπητοί φίλοι,  είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας από το Κέντρο Υγείας Δικαίων συνεχώς υποβαθμίζονται. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης,  υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας,  έχει φέρει το Κέντρο Υγείας Δικαίων σε οριακή κατάσταση. Χαρακτηριστικό  είναι ότι έπειτα από τη συνταξιοδότηση της παιδιάτρου, το Κ.Υ. έχει μείνει χωρίς αυτή τη ειδικότητα, καθώς η δεύτερη παιδίατρος που προβλέπεται από τον οργανισμό, έχει αποσπαστεί στο Γ.Ν. Διδυμότειχου.   Κενές όμως είναι και οι θέσεις του οδοντιάτρου από το 2013 και του μικροβιολόγου από το 2015, ενώ απουσιάζει και ακτινολόγος. Επιπλέον ελλείψεις υπάρχουν  και στους τομείς συντήρησης και φύλαξης

Ακόμα  το αίτημα για τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ   στα  Δίκαια,  που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικου του Τριγώνου,  παραμένει  δυστυχώς ανεκπλήρωτο από όλες τις κυβερνήσεις.

Αγαπητοί φίλοι,  μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να παραμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα.   Παίρνουμε την πρωτοβουλία,   η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου και:

σας καλούμε  σε σύσκεψη  την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

και ώρα 11 στο κοινοτικό κατάστημα των Δικαίων

για να   στείλουμε παντού το μήνυμα  «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ» ,   να συντονιστούμε και να διεκδικήσουμε

  • Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Δικαίων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, και τεχνικό προσωπικό.

  • Να λειτουργήσει Σταθμός ΕΚΑΒ στα Δίκαια


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 21 Φεβρουαρίου, 2019 11:02

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV