Ρ. Χατζηγιάννογλου: Σκοπευτήριο, μετεγκατάσταση αστ. τμήματος, νέα πλατεία στην Ελευθερώτρια συζητήθηκαν με Θεοδωρικάκο – Τι γίνεται με Νοσηλευτική, Ψυχολογία

Συντάκτης Νewsroom 8 Σεπτεμβρίου, 2022 12:10

Ρ. Χατζηγιάννογλου: Σκοπευτήριο, μετεγκατάσταση αστ. τμήματος, νέα πλατεία στην Ελευθερώτρια συζητήθηκαν με Θεοδωρικάκο – Τι γίνεται με Νοσηλευτική, Ψυχολογία

Για τα ζητήματα που τέθηκαν στην συζήτηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τις Σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης αλλά και για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου:

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο συζητήθηκαν διάφορα θέματα ωστόσο επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά θέματα:

Το πρώτο αφορά το Σκοπευτήριο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, που εκκρεμεί η χρηματοδότησή για την ολοκλήρωσή του, και ο αρμόδιος υπουργός θέλει να “κλείσει” το ζήτημα ώστε να μπορεί η Σχολή να έχει περαιτέρω προοπτικές, όπως αναβάθμιση και επέκταση της σχολής ώστε να πραγματοποιείται εκεί και εκπαίδευση της FRONTEX ή και η δημιουργία σχετικών σκοπευτικών συλλόγων στην περιοχή που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα βοηθήσει στο να βρεθεί η χρηματοδότηση.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού τμήματος Διδυμοτείχου κοντά στο βόρειο κόμβο στην είσοδο της πόλης, έργο που ήταν έτοιμο να πραγματοποιηθεί πριν από μία δεκαετία ωστόσο για διάφορους λόγους δεν υλοποιήθηκε και πάρθηκε πίσω η χρηματοδότηση. Πλέον η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ενεργοποιήσει και πάλι το έργο καθώς παράλληλα επιδιώκουν την ανάπλαση και διαμόρφωση της περιοχής στην Ελευθερώτρια με την δημιουργία πλατείας – πάρκου, ένα σημείο αναφοράς στην πόλη ως χώρος αναψυχής και διασκέδασης και φυσικά γιατί ένα νέο κτήριο μεγαλύτερο θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του αστυνομικού τμήματος Διδυμοτείχου.

Τρίτον ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε και διαβεβαίωσε και δια ζώσης πως η τελετή ορκωμοσίας των νέων αστυφυλάκων θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή του Διδυμοτείχου και πως δεν υπήρχε ποτέ σκέψη να πραγματοποιηθεί αλλού, το πρόβλημα που είχε προκύψει αφορούσε την Σχολή της Κομοτηνής ωστόσο διευθετήθηκε οπότε όλες οι τελετές θα γίνουν κανονικά στις έδρες των Σχολώνhref="https://www.radioevros.gr/didymoteixo-teleti-orkwmosias-stin-sxoli-astifilakwn/" target="_blank" rel="noreferrer noopener"> όπως ανακοινώθηκε.

Ωστόσο “ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα” δεν έγινε λόγος για την επέκταση δομών στο Φυλάκιο σε αυτήν την συνάντηση καθώς υπήρχαν πολλά θέματα τρέχοντα της περιοχής του Διδυμοτείχου.

Αναφορικά με τις σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Διδυμοτείχου, την Νοσηλευτική αλλά και την υπο ίδρυση Ψυχολογία:

Για την Ψυχολογία ο κ. Χατζηγιάννογλου εξήγησε ότι ήταν αδύνατο να υπάρχει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυσή της πριν την έκδοση του Μηχανογραφικού ώστε να ξεκινήσει το τμήμα από φέτος, κάτι που εκτίμησε πως ήταν ίσως καλύτερο για τους φοιτητές για να μην ξεκινούσαν με πιθανές ελλείψεις. Πλέον αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσει περαιτέρω το θέμα “νομίζω ότι είμαστε σχεδόν στο τέλος, περιμένουμε απλώς να κατατεθεί στην Προεδρία και να υπογραφεί“.

Για την Νοσηλευτική, με ούτε 20 εισακτέους φέτος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση όπως και πολλές ακόμα σχολές της χώρας λόγω των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των τελευταίων χρόνων. Αναμένονται δύο μόνιμους καθηγητές – νοσηλευτές με διδακτορικό για να καλυφθούν και πολλά μαθήματα και έπειτα μπορεί να γίνει ξεχωριστό τμήμα και να έχει δικό του συντελεστή, ώστε να αυξηθούν και οι εισακτέοι του χρόνου, κάτι που θα διεκδικηθεί, εξήγησε ο Δήμαρχος.

Τέλος ο κ. Χατζηγιάννογλου αναφέρθηκε στην υπογραφή έργων για το γήπεδο Διδυμοτείχου, έκανε λόγο και για περαιτέρω υπογραφές έργων που θα γίνουν στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα ενώ μίλησε και για το θέμα υποστελέχωσης υπηρεσιών στον δήμο που δυσχαιρένει την λειτουργία τους αλλά μίλησε και για την επιστροφή της Εμποροπανήγυρης.


Συντάκτης Νewsroom 8 Σεπτεμβρίου, 2022 12:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV