Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 17 ατόμων από νησίδα στο Πύθιο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 10 Μαΐου, 2023 11:08

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 17 ατόμων από νησίδα στο Πύθιο

Επιχείρηση διάσωσης 17 ατόμων από νησίδα στην περιοχή του Πυθίου ολοκληρώθηκε πριν λίγο από τις αρμόδιες αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες του radioevros.gr οι διασωθέντες ήταν οικογένειες, άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, μερικά εξ αυτών νήπια. Συγκεκριμένα 7 άνδρες, 2 γυναίκες, 2 αγόρια και 6 κορίτσια με το μεγαλύτερο κορίτσι να είναι 16 ετών και όλα τα υπόλοιπα παιδάκια ως 7 ετών, ενώ όλοι προέρχονται από την Συρία.

Οι αρχές ενημερώθηκαν από χθες βραδινές ώρες και η επιχείρηση διάσωσης άρχισε σήμερα από τις 9 το πρωί. Οι διασωθέντες ήδη μεταφέρονται στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.


Σημειώνεται ακόμη πως μία βάρκα εντοπίστηκε εντός των τουρκικών υδάτων πλησίον της νησίδας στην οποία εντοπίστηκαν οι 17 διασωθέντες.

Νεότερη ενημέρωση:

Ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που το Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας συνέδραμε στην διάσωση:

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην έκτακτη κατάσταση που προέκυψε σήμερα σε νησίδα του Έβρου, όπου εντοπίστηκαν 17 πρόσφυγες/μετανάστες, εκ των 9 ανήλικα παιδιά.

Εθελοντές Σαμαρειτες-Διασώστες από το Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, έσπευσαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή για να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες και πάντως είδους υποστήριξη στους καταπονημένους συνανθρώπους μας.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα παραμείνουν στο σημείο για όσο διάστημα χρειαστεί.

Συγχαρητήρια εθελοντές!

Νεότερη ενημέρωση:

Η ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών:

Διάσωση -17- μη νόμιμων μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου

Εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα (10-5-2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,  με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -17- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για 7 άντρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 10 Μαΐου, 2023 11:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV