Συνέβη σήμερα: 39 άτομα εγκαταλείφθηκαν σε νησίδα του Έβρου κοντά στο Πύθιο και διασώθηκαν από τις Ελληνικές αρχές

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Μαΐου, 2023 23:03

Συνέβη σήμερα: 39 άτομα εγκαταλείφθηκαν σε νησίδα του Έβρου κοντά στο Πύθιο και διασώθηκαν από τις Ελληνικές αρχές

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διασώθηκαν σήμερα από νησίδα του ποταμού Έβρου 39 άτομα τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί εκεί από διακινητή που τα μετέφερε με βάρκα από την Τουρκική όχθη. Πρόκειται για 13 άντρες, 11 γυναίκες και 15 παιδιά. Όλα τα διασωθέντα άτομα είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ του Φυλακίου Ορεστιάδας για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναλυτικά:


Εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (3-5-2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,  με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -39- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για 13 άντρες, 11 γυναίκες και 15 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με πλαστική βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

____________________________
(η συνοδευτική φωτογραφία του άρθρου είναι από το αρχείο)


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Μαΐου, 2023 23:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV