Οι συνοριοφύλακες του Έβρου διαψεύδουν τις δηλώσεις Καιρίδη: “Σε καμία περίπτωση δεν έχουν μηδενιστεί οι ροές”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2023 09:33

Οι συνοριοφύλακες του Έβρου διαψεύδουν τις δηλώσεις Καιρίδη: “Σε καμία περίπτωση δεν έχουν μηδενιστεί οι ροές”

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε για μηδενικές μεταναστευτικές ροές στον Έβρο στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

Ο κ. Γιαλαμάς διέψευσε την δήλωση πως οι ροές έχουν μηδενιστεί εξηγώντας πως αυτήν την περίοδο έχουν σίγουρα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή του Έβρου με την πίεση να έχει μετατοπιστεί στα νησιά αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν μηδενιστεί. Εδώ στον Έβρο το ξέρουμε πολύ καλά, το βλέπουμε όλοι, και εμείς, και εσείς και οι πολίτες, σίγουρα οι ροές έχουν μειωθεί αλλά δεν έχουν σε καμία περίπτωση σταματήσει, τόνισε.

Ο κ. Γιαλαμάς αναφέρθηκε και στον δύσκολο Αύγουστο με τις επικίνδυνες τακτικές διακινητών να περνάνε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού, κάτι που κόστισε ζωές πολιτών. Ο κ. Γιαλαμάς τόνισε πως αυτά δεν έχουν πάψει, έχουν παρθεί μέτρα μετά και από συναντήσεις με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατσαφάδο, αλλά ακόμα σημειώνονται σχετικά περιστατικά. “Όλη η τοπική κοινωνία σε όλη την ΑΜΘ θρηνήσαμε άδικα θύματα” ανέφερε ο κ. Γιαλαμάς ο οποίος τόνισε πως γινόντουσαν κρούσεις εδώ και χρόνια για τέτοια φαινόμενα “δεν εισακουστήκαμε, έπρεπε να χαθούν κάποιοι συνανθρωποί μας για να παρθούν μέτρα“.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων μίλησε για τις εγκληματικές τακτικές των εγκληματικών κυκλωμάτων διακινητών τα οποία “προκειμένου να ξεφύγουν χρησιμοποιούν ανήλικους, ανθρώπους υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών” και με αυτές τις τακτικές βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι συνοριακοί φύλακες.

Τέλος εξήγησε πως η επαγρύπνηση των συνοριοφυλάκων συνεχίζεται ανέφερε χαρακτηριστικά “Δίνουμε τεράστια μάχη να κρατήσουμε τα σύνορά μας […] δίνουμε μάχη στα 160 χλμ. Αυτή η περίοδος είναι μία περίοδος “ανομβρίας” [στις ροές] όμως όλα τα 25 χρόνια πορείας μας έχουν δείξει πως υπάρχουν τέτοιες περίοδοι, έχουμε περάσει τόσες κρίσεις – όπως την απόπειρα στα σύνορα, αυτό που τονίσαμε και στον υφυπουργό είναι πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα βήματα ώστε να λέμε την φράση πως δεν περνάει ούτε κουνούπι από τον Έβρο”


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2023 09:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV