Διαμαρτυρία στον Προφήτη Ηλία Κ. Σαγήνης Ορεστιάδας για την απομάκρυνση του ιερέα τους

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Μαΐου, 2021 18:12

Διαμαρτυρία στον Προφήτη Ηλία Κ. Σαγήνης Ορεστιάδας για την απομάκρυνση του ιερέα τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του π. Αντωνίου Τσομπανίδη από τον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Σαγήνης, διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος την Κυριακή το πρωί (9/5, στις 9 π.μ.) στο προαύλιο του ναού. Στόχος η άρση της απόφασης του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού να μετακινήσει τον ιερέα σε άλλη ενορία, σε χωριό του Διδυμοτείχου.
Ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Σαγήνης καλεί τους πιστούς να παραβρεθούν στη συγκέντρωση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. Αναλυτικά, η Πρόσκληση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Προφήτη Ηλία» Κάτω Σαγήνης Ορεστιάδας διοργανώνει συγκέντρωση την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στις 9 το πρωί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, σχετικά με την άδικη απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού να απομακρύνει τον πατέρα Αντώνιο Τσομπανίδη από την ενορία μας, μετακινώντας τον σε άλλο ναό σε χωριό του Διδυμοτείχου.

Ο παπα-Αντώνης μας λειτουργεί επί σειρά ετών στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, απολαμβάνει την καθολική αποδοχή των ενοριτών του και έχει αναπτύξει σεβαστό έργο στον Ιερό Ναό, στο εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Κρατάει άσβεστη τη χριστιανική μας πίστη, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ιερέα και δυνατό πόλο έλξης πιστών κάθε ηλικίας, και κυρίως της νεολαίας του συνοικισμού μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απομάκρυνση του λαοφιλούς ιερέα μας, και να παρακαλέσουμε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας να άρει την απόφασή του.

Καλούμε τους πιστούς να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που οργανώνουμε τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά του κορονοϊού, ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή συμπαράστασης στον π. Αντώνη και την αντίθεσή μας στην απόφαση.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου”


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Μαΐου, 2021 18:12

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV