Διαμαρτυρίες κατοίκων για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Τυχερό

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 31, 2019 12:58

Διαμαρτυρίες κατοίκων για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Τυχερό

Την έντονη αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο του Ταχυδρομείου στο Τυχερό εκφράζουν με επιστολή διαμαρτυρίας κάτοικοι της περιοχής

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, το ταχυδρομείο Τυχερού προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1955 σε μια περιοχή 4.500 κατοίκων και αγροτική διανομή για τους έξι οικισμούς του πρώην δήμου Τυχερού και του οικισμού Λαγηνών δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί η αστική διανομή. Ακόμη, όπως αναφέρεται το Τυχερό αποτελεί έδρα της 7ης Ταξιαρχίας και ΣΟΑ, αποτελώντας τόπο διαμονής αξιωματικών, έχει γυμνάσιο – λύκειο, αστυνομικό τμήμα και εμπορικό-βιοτεχνικό σύλλογο που αριθμεί περί τα 100 μέλη, “μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία η οποία στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα όπου υπάρχει και μεταποίηση κάποιων προϊόντων” όπως σημειώνεται.

Οι κάτοικοι του Τυχερού και των οικισμών του πρώην δήμου εμπιστεύονται τα ΕΛΤΑ για τις συναλλαγές τους  και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν” λένε χαρακτηριστικά ενώ στην επιστολή δηλώνουν πως δεν θα  δεχθούν  καμιά υποβάθμιση του τόπου τους, καλούν την πολιτεία να παρέμβει ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη για το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου Τυχερού και ζητούν από τον δήμαρχο να παραχωρήσει δημοτικό κτίριο στα ΕΛΤΑ ώστε  να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου. Παράλληλα η συντονιστική επιτροπή των φορέων κατά του κλεισίματος του καταστήματος καλεί τους βουλευτές του νομού να συμβάλουν στην αποτροπή αυτής της απόφασης ενώ πρόκειται να καλέσει τους κατοίκους σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση, καταλήγει η επιστολή.

ΟΧΙ Στο κλείσιμο του ταχυδρομείου Τυχερού

Με θλίψη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται κλείσιμο του ταχυδρομείου Τυχερού , ενός γραφείου που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας από το 1955!!!!!!.

Σε μια περιοχή  4,500 κατοίκων περίπου , όπου υπάρχει η αγροτική διανομή για τους 6 οικισμούς του πρώην δήμου Τυχερού και του οικισμού Λαγηνών , δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κατάργηση της αστικής διανομής .

Το Τυχερό με 2.300 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, από τις ελάχιστές περιπτώσεις με αυξητική πληθυσμιακή τάση , δεν μπορεί να μείνει χωρίς ταχυδρομείο .

Σε καμία   περίπτωση δεν μπορεί να  εξυπηρετηθεί με εναλλακτική μορφή που ενδεχομένως σχεδιάζει η διοίκηση των ΕΛΤΑ .

Στο Τυχερό εδρεύει η 7η ταξιαρχία με ΣΟΑ όπου διαμένουν ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί , υπάρχει γυμνάσιο -λύκειο, αστυνομικό τμήμα κ.α.

Μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία η οποία στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα όπου υπάρχει και μεταποίηση κάποιων προϊόντων , επίσης ο εμπορικός – βιοτεχνικός σύλλογος αριθμεί περί τα 100 μέλη .

Ο επιχειρηματικός κόσμος βεβαίως έχει και την συνεργαζόμενη με τα ΕΛΤΑ τράπεζα(eurobank )  για τις συναλλαγές του.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε αυτούς που προτείνουν αυτού του είδους τις εύκολες λύσεις, ότι έχουν να κάνουν  με μια κοινωνία που ζει και δημιουργεί σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, κάτω από δύσκολες συνθήκες και κάθε επιπλέον  έλλειψη υπηρεσιών ωθεί στην εγκατάλειψη, σπρώχνει τους κατοίκους στην επιλογή του μεγάλου αστικού κέντρου .

Οι κάτοικοι του Τυχερού και των οικισμών του πρώην δήμου εμπιστεύονται τα ΕΛΤΑ για τις συναλλαγές τους  και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν

– Δηλώνουν ότι δεν θα  δεχθούν  καμιά υποβάθμιση του τόπου τους.

-Καλούν την πολιτεία να παρέμβει ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη για το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου Τυχερού .

– Ζητούν από τον δήμαρχο να παραχωρήσει δημοτικό κτίριο στα ΕΛΤΑ ώστε  να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου .

Η συντονιστική επιτροπή των φορέων κατά του κλεισίματος του καταστήματος καλεί τους βουλευτές του νομού να συμβάλουν στην αποτροπή αυτής της απόφασης

Η Σ. Ε δηλώνει ότι θα καλέσει τους κατοίκους σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση

Τυχερό 28-1-2019
Η συντονιστική επιτροπή  των φορέων του Τυχερού

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 31, 2019 12:58

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter